Személyi kölcsön: így védd magad a bajtól

Óriási népszerűségnek örvendenek az alacsony kamatok és az egyszerű igényelhetőség miatt a személyi kölcsönök. De vajon mit tehetünk, ha hirtelen nem tudjuk fizetni a törlesztőrészletet?

Áprilisban is úgy vitték a személyi kölcsönöket, mint a cukrot, a jegybank statisztikái szerint. Közel 49 milliárd forint értékben vettünk fel ilyen típusú hiteleket, és a lendület nyáron sem fog megtorpanni a Bank360 szakértői szerint.

Ne pazarold el! Erre használhatod még fel az autóra szánt hitelt

Ha több hitelt vettünk fel, mint amennyibe az autó került, érdemes átgondolni, hogy a fennmaradó összeget akár költhetjük a biztosításra is.

Lecserélnéd az autód, de nem elég a pénzed? Ez a 3 módszer segíthet

Bár magánszemélyeknél leginkább a készpénz az úr, ha autóvásárlásról vagy cseréről van szó, megannyi más - gyakran kedvezőbb - lehetőség is elérhető, hogy miénk legyen a kiszemelt járgány. A Bank360 pénzügyi specialistái három alternatívát vettek górcső alá.

Európában is egyedülálló a magyar kötelező biztosítás

Hat dolog, amit nem tudtunk a kötelezőről

A gépjárművekre szóló kötelező biztosítás újkori története a 90-es évek elején kezdődött itthon. Addig az üzemanyag árába beépített és így minden tankoláskor megfizetett biztosítás ugyanis 1991. július 1-től került át a ma ismert - az egyes gépjárművekre külön-külön megkötendő, önálló, kötelező biztosítási szerződéskötési (KGFB) - formába.

Már 100 ezren ellenőrizték a kötelező biztosítási díjakat!

A díjak tényleges emelkedése 27%!!!

Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját ma reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során. A Biztosítás.HU adatai szerint - a kalkuláló autósoknak valamivel több, mint a fele talált magának kedvezőbb díjat, a többi autósnak el kellett fogadnia díjának emelkedését.

Telefonos ügyfélszolgálati hiba, kérjük használja a Chat-ünket vagy küldjön e-mail-t

A telekommunikációs szolgáltatónk hálózatában 2017.07.03-án hiba keletkezett, ami miatt a központi ügyfélszolgálati számunk (06-1-999-75-75) és az egyik fax vonalunk (06-1-999-75-76) egyes körzetekből nem kapcsolható.

Kivonul az MKB biztosító a kötelező biztosításból (GFB)

Az MKB Általános Biztosító Zrt. tulajdonosi döntés értelmében a KGFB terméket kivezeti a piacról. Oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk minden érdeklődőt az elérhető információkról, kérjük tekintse át az alábbi cikkeket és tájékoztatást.

Rendszer karbantartás 2016.10.13-án csütörtökön hajnalban

Ezúton hívjuk fel kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy rendszer karbantartás miatt 2016. október 13-án csütörtökön hajnali 03:00 és 07:00 óra között több, a weboldalunkhoz tartozó funkció nem lesz elérhető.

CIB Bank rendszerkarbantartás 2016.08.28-án hajnalban

Ezúton hívjuk fel kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy rendszer karbantartás miatt 2016. augusztus 28-án (vasárnap) éjjel 02:00 és 02:30 óra között internetes kártyaelfogadás szolgáltatásunk az összes kártyatranzakciót érintően nem lesz elérhető.

Egymillió biztosítatlan lakás ázik!

Vihar, villámlás és felhőszakadás – biztosítással kezelhető?

Az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó ha tudjuk mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál összegyűjtötte, mire kell most figyelniük a lakástulajdonosoknak, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok lakóingatlan még ma is biztosítás nélküli Magyarországon.

Módosításra kerülnek a kgfb-szabályok

Jelentős mértékben módosul a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási törvény. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztésében 17 törvénymódosítás szerepel a kgfb módosításokkal együtt.

CIB Bank rendszerkarbantartás 2016.02.13-20.

Ezúton hívjuk fel kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy a CIB Bank rendszerkarbantartási munkái miatt 2016. február hónapban két hétvégét érintően (2016. február 13-án (szombat) és február 14-én (vasárnap) ) az éjjeli és hajnali órákban az utasbiztosítás internetes fizetése esetén lehetnek fennakadások.

Utasbiztosítás nélkül hatalmas a kockázat

Felelőtlenek a magyarok?

Liam Neeson feleségének tragikus halála és Michael Schumacher balesete az elmúlt években komolyan ráirányította a figyelmet a síelés veszélyeire. A Biztosítás.HU adatai szerint az utóbbi években ugyan jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik biztosítást kötnek síelésük idejére, de a kiutazók közel fele még mindig biztosítás nélkül utazik és nincs tisztában a síelés anyagi és egyéb kockázataival.

Visszaigényelhetik baleseti adójuk egy részét az Astra ügyfelek

Visszaigényelhetik a kötelező biztosítás mellett befizetett 30%-os baleseti adójuk egy részét az ASTRA Biztosító csődje miatt idő előtti távozásra kényszerült ügyfelek. Az összesen mintegy 300 millió forintnyi visszajáró adó a NAV tegnapi naptól elérhető nyomtatványán igényelhető vissza

Újabb banki termékekkel bővült a Biztosítás.HU palettája

Újabb banki termékeket vezetett be a Biztosítás.HU pénzügyi szolgáltatásainak bővítése, és ügyfeleinek minél magasabb elégedettsége érdekében.

A Signal lett az Év Biztosítója

Az ASTRA kapta a legalacsonyabb elégedettségi értékeket

Idén is az ügyfelek dönthették el, mely biztosítók kapják az „Év Biztosítója” címet, melyik társaság milyen színvonalon szolgáltatott. A mintegy 25 ezer ügyfélszavazat értékelése alapján kárrendezési és szolgáltatási kategóriában egyaránt a Signal Biztosító lett az év legjobbja. A szavazáson az - idén csődhelyzete miatt valószínűleg utoljára mért - román ASTRA mindkét kategóriában utolsó lett.

Már csak 5 nap marad a váltásra!

Gőzerővel folyik a csődbe ment ASTRA Biztosító ügyfeleinek átszerződtetése más biztosítókhoz. A Biztosítás.HU-nál a hétvégére rendkívüli munkavégzést is elrendeltek, a beérkező szerződések várhatóan nagy száma miatt. Eközben a biztosító már közel 4 milliárd forinttal adós ügyfeleinek.

Nincs választása az ASTRA ügyfeleinek!

Napokon belül élniük kell az ügyfeleknek az ASTRA Biztosító által felajánlott lehetőséggel és új biztosítót kell választaniuk, mert különben beleragadhatnak egy eredményében kétséges, román felszámolási eljárásba. A kárkifizetés ellehetetlenülését ma nyíltan elismerő biztosítót mától lehet elhagyni - áll a Biztosítás.HU közleményében.

Akár 50%-kal is emelkedhet az ASTRA ügyfeleinek díja

A román ASTRA S. A. Biztosító annak ellenére csődbe ment, hogy korábban piacvezető társaság volt hazájában. Az őt korábban alacsony kötelező biztosítási díjai miatt választó és hamarosan biztosítóváltásra kényszerülő, mintegy 160 ezer magyar autós akár jelentős díjemelkedéssel is találkozhat – olvashatjuk a Biztosítás.HU internetes biztosítási portál közleményében.

ASTRA CSŐD! Ki kártalanítja az ASTRA lakás és CASCO biztosítottjait?

Közel 200 ezer szerződés biztosítottjai kerültek kellemetlen helyzetbe az által, hogy a román ASTRA S. A. Biztosító annak ellenére csődbe ment, hogy korábban piacvezető társaság volt hazájában. A kártalanítás elviekben az un. kártalanítási alap terhére történik majd, azonban Magyarországon ez csak a kötelező gépjármű biztosítások esetén fizet.

ASTRA Biztosítások - fogalmak

Ezen az oldalon az ASTRA biztosító csődjével kapcsolatban felmerül fogalmakról olvashat

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a MABISZ ajánlása a villám- és túlfeszültség-károk megelőzéséhez és csökkentéséhez

Az elmúlt néhány év statisztikai adatai rámutatnak arra, hogy a villámcsapások jelentős károkat okoznak. A káresemények gyakoriságának növekedése kisebb részben az időjárás, nagyobb részben az építési technológiák és a műszaki berendezések változásával vannak összefüggésben.

„BizHU HELP 0-24” új segélyhívó mobil applikációnk

Örömmel jelentjük, hogy elkészült a Biztosítás.HU Kft. elsősorban felnőtteknek szóló, komplex segélyhívó alkalmazása. A Google Play és az Apple store-okból egyaránt letölthető „BizHU HELP 0-24” elnevezésű ingyenes alkalmazás segítségével akár szombat éjjel is könnyedén kaphatunk azonnali segítséget a lakásunkat, autónkat vagy családunk tagjait érintő vészhelyzetek megoldásában.

Így növelheti kötelező megtakarítását

Bár az idei kötelező váltási szezonban már kevesebbet tudnak spórolni azok, akik évről évre lecserélték biztosítójukat, számukra is van lehetőség a jelentősebb spórolásra. Első körben erre a kötelező biztosítás mellé csatol üzemanyagkártya ad lehetőséget, mely közel 10 ezer forint éves megtakarítást tesz lehetővé, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a lakás és a CASCO biztosítások lecserélésével is átlagosan 15 ezer, illetve 23 ezer forint spórolható meg néhány perc alatt.

Trükkös részlet az adótörvényben!

A Parlament elfogadta a legújabb adócsomagokat tartalmazó törvényt. A Biztosítás.hu internetes alkusz szerint a csomag legnagyobb meglepetése, hogy a kormány által beígért lakás- és CASCO biztosítások után fizetendő 10%-os, illetve 15%-os adót mégsem egységesen kell megfizetniük a biztosítóknak. Egy, az utolsó pillanatban benyújtott módosításnak köszönhetően ugyanis a kisebb hazai biztosítók és ügyfeleik milliárdos előnybe kerülhetnek jövőre.

Hihetetlen, de tovább csökkenek a kötelező díjak!

Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, a legtöbb biztosító ismét engedett díjaiból a megjelent tarifák tanulsága szerint. A Biztosítás.hu internetes alkuszi portál elemzéséből megtudhatjuk: ha a kötelező mellett most novemberben lakás és CASCO biztosításainkat is újrakötjük, egy időre elkerülhetjük a januártól kivetésre kerülő újabb adóterheket.

Év Biztosítója 2012 - Sajtóanyag

Mától indul a szavazás az idei "Év Biztosítója Díj"-ért. Ezúttal nem szakértői zsűri dönt, hanem a biztosítottak, a károsultak szavazhatnak. A szavazás végén kiderül, hányasra értékelik az ügyfelek a hazai biztosítótársaságokat. Ennek persze nem minden piaci szereplőt örül egyformán, de a díjat alapító Biztosítás.hu szerint a díj által végre valós képet kaphatunk a biztosítási szolgáltatások hazai színvonaláról.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Vissza a lap tetejére