Kisbenedek Péter, a MABISZ elnöke nyilatkozott átfogóan a magyar biztosítási piacról, mondván, a kivetett különadó ellenére is stabil és tőkeerős a helyzete. Elmondása szerint az erőviszonyok is változatlanok az elmúlt évhez képest, piaci részesedését csak a CIG Pannónia Biztosító tudta növelni. Kiemelte továbbá a biztosítások online térnyerésének előnyeit, valamint a mostanában igencsak felkapott öngondoskodás keretén belül beszélt a kiegészítő jellegű egészségbiztosítások jelentőségéről.

A konferencia időszerűségét jelzi két további téma, ami szintén terítékre került. Az egyik a természeti katasztrófák okozta káresemények 2010-es rendkívüli száma volt. Ennek kapcsán Vereczki András, Az Aegon Magyarország Biztosító vezérigazgató-helyettese beszélt. Előadása keretén belül kitért az olyan, a hazai lakásbiztosítási piacot érintő problémákra, mint a díjbevételek csökkenésével fordított arányban növekedő károk összege, vagy a magyarországi ingatlanok alulbiztosítottsága.

A másik téma a kötelező díjak idei alakulása. A témában felszólaló biztosítók mind a díjak további esését prognosztizálták, van aki egy, van aki két számjegyű csökkenést jósol. Egy másik szakember hozzátette az elhangzottakhoz véleményében, hogy a szektor nem fogja sokáig bírni ezt az erőteljes árversenyt.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Vissza a lap tetejére