A kutatásban részt vevők közel egyharmada tartotta magát túlsúlyosnak, 56%-uk egyáltalán nem is sportol, és mindösszesen csak 8% adta azt a választ, hogy változtatna helytelen táplálkozásán. A dohányzás kapcsán a válaszadók 39%-a felelt igennel, 16% válaszolta, hogy leszokott, és 45% állítása szerint sosem gyújtott rá.

Emellett a lakosság egészségi állapota sem javul, emiatt a Generali az elmúlt tíz évben több mint 2,8 milliárd forintot fizetett ki egyéni egészség-, baleset- és kockázati életbiztosításokra. A kutatási eredmények alapján a biztosító megújította TestŐr nevű egészség- és baleset biztosítási termékét, melynek keretében akár 50% kedvezményt is ad a nemdohányzóknak.


Az életbiztosítások terén egyéb átalakulásra is számíthatunk idén, főleg a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos változások következtében. Biztosítási szakértők szerint azok, akik visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe, továbbra is bizonytalanok nyugdíjaikat illetően, ezért a pénztári megtakarításokat helyettesítendő, hosszú távra szóló biztosítási konstrukciókat keresnek és vásárolnak meg. Erre a piac is reagált: a biztosítók saját nyugdíjprogramokat dolgoztak ki, ellenben vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy bármely életbiztosítás alkalmas erre a célra. Mindemellett az tapasztalható az ügyfelek részéről, hogy egyrészt jellemzően az alacsony kockázatú, hosszú távra szóló termékeket részesítik előnyben, valamint az élethosszig tartó járadék kifizetéssel szemben kedveltebb az egyösszegű pénzfelvétel. Utóbbi trend úgy tűnik, ha lassan is, de kezd megváltozni.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Vissza a lap tetejére