A nyugdíjasok által megtakarított befektetési összeg világszerte mintegy 23 ezer milliárd dollárra rúg, mely összeg kb. háromnegyede az életkoruktól függ. Az orvostudomány fejlődése, valamint az egészségesebb életmód elterjedésének következményeként az alapok ezen ügyfeleinek átlagéletkora növekvő tendenciát mutat (Nagy-Britanniában az átlagéletkor évente 1-3 hónappal nő), ami a kiszámíthatatlanság miatt potenciális kockázatot jelent.

Ezen kockázat fedezésére vásárolnak a befektetési alapok biztosítást, melyet a nagy bankok derivatívák segítségével kötvényekbe, vagy más értékpapírokba csomagolják be, befektetőknek árusítják és a kapcsolódó díjakból tesznek szert bevételre.


Idén a MABIASZ másodjára nyújtotta át annak a biztosítónak díját, melyet az alkuszok véleménye alapján a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítónak választottak. 2011-ben a Generali kapta ezt az elismerést. Az alkuszok a szavazatokat olyan szempontok alapján adták le, mint a korrekt és gyors kárrendezés, gördülékeny adminisztráció, vagy a biztosítóval való jó együttműködés. A Generali az oklevelet a MABIASZ idei konferenciáján vehette át.


A T-Mobile után mostmár a Vodafone-nál is lehet mobiltelefonokra biztosítást kötni. Ez a konstrukció leginkább az autó CASCO-hoz hasonlítható, vagyis havi díjfizetés mellett a káresemény bekövetkeztekor ugyanúgy kell önrészt fizetni. Kétféle csomag érhető el Vodafone ügyfelek számára.

A kisebb értékű, sérülésekre vonatkozó csomag díja havi 490 és 1990 Ft között mozog, ebben az esetben a kártól függően 4500-20000 Ft, míg a drágább termék – mely lopás esetén is térít, valamint több egyéb káreseményre is vonatkozik – 790-2590 Ft között van havi szinten, itt 6000-25000 Ft önrész fizetése szükséges. Egyik konstrukció sem fedezi a SIM kártyán, vagy a készüléken tárolt elveszett adatok helyreállítását.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Vissza a lap tetejére