Több mint kétszer annyi autós váltott kötelezőt az idei kampány első három napján, mint az előző évben, adta hírül a Biztosítás.hu internetes portál. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően idén minden bizonnyal megdől majd a tavalyi 700 ezres váltási rekord, és akár 15 milliárd is lehet a biztosítót váltó autósok együttes megtakarítása.

Megtették hatásukat az autósokra a jelentősen csökkenő kötelező biztosítási díjak. A 16 000 forintot meghaladó átlagos megtakarítási lehetőség, a kampány első napjaiban kétszer több autóst mozgatott meg, mint az előző évben. Az internetes portálokon szerda reggelig mintegy hétszázezer díjszámítást végeztek az autósok és átlag 25.000 Ft-on kötöttek új kötelező biztosítást. Mindkét adat rekordnak számít.

A rendkívüli érdeklődésnek és az egyszerű megtakarítási lehetőségnek köszönhetően, várhatóan megdől a tavalyi 700 ezres váltási rekord is. A Biztosítás.hu elemzése szerint, az idén biztosítót váltók száma valahol 800 ezer és 1 millió között alakulhat.

Az autósok váltási hajlandóságát a kedvező díjak mellett az is növeli, hogy az idén nincs olyan biztosító a kampányban, akivel kapcsolatban aggály léphetne fel. A PSZÁF szigorának köszönhetően az idén versengő társaságok ugyanis egytől-egyig szilárd háttérrel rendelkeznek és az is könnyebbség, hogy a meghirdetett tarifák szerint, közülük is legtöbbször, a legnagyobb társaságok kínálják, a legjobb díjakat.

Az ügyfelek megtakarításával arányosan csökken azonban biztosítók mintegy 140 milliárd Ft-os kötelezőből származó jelenlegi díjbevétele. A Biztosítás.hu szerint a biztosítók akár 15 milliárd forinttal is kevesebb díjat szedhetnek be jövőre, mivel ennyi lehet a biztosítót váltó autósok összesített megtakarítása.


Biztosítás.hu

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Vissza a lap tetejére