Mint azt Rácz István a Biztosítás.hu Kft. ügyvezető igazgatója tudósítónknak elmondta, az elmúlt évi kötelező kampány óta dinamikusan nő az érdeklődés az online CASCO iránt. Ennek oka, hogy a minimális fedezeti különbségek mellett egy átlagos gépjárműre a biztosítók által kínált legdrágább és legolcsóbb díj közti különbség akár a 80 ezer forintot is elérheti évente, a casco esetében. Ez néhány éves szerződéssel kalkulálva összességében többszázezer forintos plusz kiadást jelenthet az autósnak.

Érthető tehát, hogy a legkedvezőbb CASCO kiválasztását lehetővé tevő és szolgáltatásukat a kötelezőn bevezető, online összehasonlító rendszereket ma már egyre többen veszik igénybe. A www.biztositas.hu portálon például ez év elejétől a hagyományosnak mondható - és a finanszírozók által rendszerint előírt - TELJES KÖRű CASCO mellett mára megjelent a csak LOPÁS és a "csak" TOTÁLKÁR CASCO is. Míg a csak lopás fedezetet nyújtó CASCO díja 35-40%-a teljes körű társának, addig a teljes törés és lopás esetén is egyaránt fizető TOTÁLKÁR CASCO 50-60%-os díjon vehető meg!

Érdekesség, hogy az új és használt autó CASCO-ra egyaránt megoldás nyújtó portálon ma már a finanszírozott autók esetén is köthetünk CASCO-t, mivel az engedményezés már ebben az esetben is online történik, valamint a használtautók esetében kötelező szemlén is díjmentesen lehetünk túl, ahol a legtöbb esetben a szemlét végző szakértő házhoz jön.

További vonzerő, hogy az online CASCO-hoz teljes körű és ingyenes ügyintézés is társul, sőt még egy havi díjat is visszakapunk (ez utóbbi csak a www.biztositas.hu oldalon kötött CASCO-k esetében érvényes). E mellett a legfontosabb tudnivalókat és fedezeti különbségeket is egyszerűen ismerhetjük meg és lehetőségünk van ár/érték alapján választani. A kötelező példáját figyelembe véve és ismerve a hazai autósokat ne lepődjünk meg, ha az online CASCO az elkövetkezendő évek egyik legkeresettebb terméke lesz.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Vissza a lap tetejére