Utasbiztosítás díjszámítás-kötés

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő utasbiztosítást!

Síbiztosítás

Ma már egyre többen tudják, hogy ha külföldre utaznak, mindenképpen érdemes utasbiztosítást kötni. Nem mindegy azonban, hogy milyen céllal utazunk külfödre, hogy a kinntartózkodás alatt mivel töltjük el az időnket. Nyilván egész más kockázata van annak, ha a tengerparton napozunk, vagy városnézés a program, és megint egész más, ha például síelni vagy snowboardozni megyünk.


Az átlagos utasbiztosítások – különböző szinteken – alkalmasak a nyaralásra, országjárásra, de nem alkalmasak, vagy csak korlátozottan a síeléssel együtt járó fokozott és speciális veszélyekre. A biztosítók – felismerve a kárügyek tapasztalatait és a piaci igényeket – sorban jelennek meg síbiztosítás módozatokkal, amelyeket mind a nevükben, mint tartalmukban kimondottan a téli sportok szerelmeseinek ajánlanak.

Ezek a szerződések a magasabb kockázatok miatt értelemszerűen valamivel drágábbak, mint a normál utasbiztosítások, mégsem ajánljuk senkinek, hogy sítúrájára az olcsóbb megoldást válassza. Látszólag ugyan spórolni lehetne vele, de a gyakorlatban inkább felesleges pénzkidobás lenne belőle. A normál utasbiztosítások a síbiztosítás módozatokkal ellentétben pont arra nem fizetnének, vagy csak igen korlátozott mértékben, amik a síelés során jellemzően előfordulhatnak, és így az arra kifizetett – valamivel alacsonyabb – díj végülis a szolgáltatáshoz képest sokkal drágább lenne.

Vissza a lap tetejére