Újra szezon – 10 millió kötelezőjéhez, ingyen 100 ezer balesetbiztosítás, aktív kárrendezés, olcsóbb üzemanyag, ingyen assistance

Eljött újra a kötelező szezon. Számos ajánlat közül választhatunk, a biztosítók és az alkuszok egymást túllicitálva kínálják termékeiket. A biztosítók közül többen a kötelező mellé adott szolgáltatásokat hirdetik, pl. aktív kárrendezést, ami annyit jelent, hogy akkor is a saját kötelező biztosítónknál rendezhetjük kárainkat, ha a nekünk kárt okozó másik biztosítótól jön. Ehhez persze el kellene hinnünk, hogy van olyan biztosító, aki nem korrektül fizet, legalább is az átlaghoz képest. Szóval ne legyünk passzívak, válasszuk az aktív kárrendezést kínáló biztosítókat, vagy az olcsó árat, kinek-kinek vérmérséklete szerint.

Másik amivel találkozhatunk, hogy 10 milliót nyerhetünk kötelezőnkkel. A Netrisk "Kötelező biztosítás váltással 10 millió forintot nyerhet" vagy más megfogalmazásban: "Fődíjunk 10 millió forint, Napi nyeremény novemberben: 100.000 forint" című kampány sem rossz. Ez is csábító lehet, de csak akkor ha elhisszük, hogy mi leszünk azok a nagyon-nagyon szerencsések, akik megnyerik a tíz milliót. Persze mivel már tavaly és tavaly előtt (akkor mondjuk még 15 milliót adtak) is mi nyertük, valljuk be, idén erre már kevés az esély erre :-).

A "10 milliót nyerhet kötelezőjével" után, nézzük az ingyenes balesetbiztosítást, vagy ahogy hirdetik "ajándék balesetbiztosítás"-t. Szokták mondani, hogy ingyen ebédet még senki sem evett. De nézzük mit is kapunk a pénzünkért. A CLB szeretné megajándékozni ügyfeleit 100 ezer (százezer) darab egyenként 500 ezer forint fedezetértékű balesetbiztosítással. A balesetbiztosítás fél milliót (500 ezer forintot) fizet, ha elhalálozunk gépjármű vezetése közben. Más szolgáltatás nincs, és csak egyszer fizet. Szerencsére annak az esélye, hogy meghalunk egy éven belül járművezetés közben igen kevés, valahol egy a nyolcmillióhoz. Azért persze jó 100 ezer db baleset biztosítás, főleg ha ingyen adják.

A Biztosítás.hu 2012-re szóló akciója olcsóbb üzemanyag több mint 500 hazai kúton. Ehhez két vezető üzemanyaghálózat segédkezett, bár a Biztosítás.hu is hozzájárul a -8 forintos literenkénti üzemanyag kedvezményhez. Az "olcsóbb üzemanyag több mint 500 hazai kúton" akció keretében 8 forint / liter induló tankolási kedvezményt biztosítunk (Nem keverendő össze a forensis kedvezményével, aki mindössze 170 kúton adja mindezt :-). Abban bízunk, hogy ezzel a kedvezménnyel - melyet mindenki megkaphat, aki a www.biztosítás.hu-nál köti meg 2012 novemberében kötelezőjét - valamit enyhíteni tudunk a 400 forintos benzináron. Persze jó lenne a még nagyobb kedvezmény, és erre is van mód, ha a nálunk kötelezőt váltó ügyfelek egy negyedévben eleget tankolnak, a következő negyedévben kedvezményük 0,5 vagy 1 forinttal is növekedhet (részletek erről majd a kampányban).

Amit még kínálunk idén az ingyen assistance.szolgáltatás a biztosítás.hu ügyfeleinek. Ez annyit jelent, hogy ha itthon lerobbanunk autónkkal felhívhatunk egy számot, ahol segítenek mentést, szállást, javítást szervezni. Erre persze reméljük senki nem lesz szüksége, az esély rá azonban kicsit nagyobb mint a baleseti halálra.

Vissza a lap tetejére