Személyi kölcsön
Személyi kölcsön
Hasonlítsa össze számos bank
kölcsönét és válasszon

Kényelmes, egyszerű és gyors hiteligénylés

Ajánlatok
Bankok az oldalon
AXA Bank
Budapest Bank
CIB Bank
Erste Bank
FHB Bank
Gránit Bank
K&H Bank
MKB Bank
OTP Bank
Unicredit Bank
Cetelem Bank
Citi Bank
Cofidis Bank
Fundamenta
Ing Bank
Provident
Nem mindig az olcsó a jó

A személyi kölcsön felvétele olyan esetekben nyújt jó megoldást számunkra, ha hiteligényünk viszonylag kicsi, maximum 1-2 millió forintot tesz ki, illetve ha a hitel fedezeteként nem tudunk ingatlant felajánlani, csak a jövedelmünket.

Személyi kölcsön

Személyi kölcsönöket összehasonlító kalkulátor

Kalkulátor

Mivel ez nagyobb kockázatot jelent a bank számára, a személyi kölcsönök magasabb kamatozásúak, rövidebb a futamidejűek és emiatt a havi törlesztőrészletük is magasabb lehet a jelzálog alapú termékeknél. A hiteligénylőnek az az alapvető célja, hogy a személyi kölcsönét minél olcsóbban megússza. Ezzel a pénzintézetek is tisztában vannak, és ahogy az élet számos más területén, itt is találkozhatunk bőven akciókkal, kedvezményekkel, ajándék kuponokkal. Még mielőtt hagynánk magunkat elcsábítani, vegyük sorra a csábító ajánlatokat, és vizsgáljuk meg, miért nem mindig a legolcsóbbnak tűnő személyi kölcsön a legjobb.

Csábító akciók

Vegyük is előre ezt a kategóriát. Sok bank kínál vásárlási utalványt, ajándék elektronikai eszközt, vásárlási bónuszpontokat. Ez jó, de ha az egyéb költségek, díjak magasak, akkor nem érdemes a „csábítással ellátott” kölcsönt igényelni. Érdemes figyelni az egyéb díjakat, pl. amit szerződéskötéskor számolnak fel.

Kezdeti költség

A hiteleknél rendszeresen találkozunk olyan költségekkel, melyeket bírálatkor, folyósításkor, vagy szerződéskötéskor kell megfizetnünk. Érdemes kicsit kitartóbban keresgélni a személyi kölcsönt kínáló bankok között, ugyanis ma már egyre több banknál gyakorlat, hogy nem számolnak fel ilyen jellegű díjakat. Minden szóba jöhető hitel esetén kérjük el a banktól az előzetes tájékoztatót, melyet kötelesek adni kérés nélkül is. Gyűjtsük őket össze és hasonlítsuk össze a feltételeiket. Ezeket a tájékoztatókat törvény által előírt formában kötelesek elkészíteni, ezzel biztosítva az összehasonlíthatóságot.

Törlesztésre külön bankszámla

A személyi kölcsön kiválasztása során arra a feltételre is érdemes figyelni, hogy vannak olyan bankok, melyek csak a náluk vezetett bankszámlára folyósítják a kölcsönt, illetve feltétel, hogy csak onnan lehet a törlesztő részlet levonására megbízást adni. Ha mi elégedettek vagyunk a saját bankunkkal, annak szolgáltatásaival és költségeivel, és nem szeretnénk még pluszban költeni az amúgy is költségesebbnek mondható hitelünkre, akkor elsősorban a saját bankszámlánkat vezető banktól vegyünk fel hitelt. Így elkerülhető a valójában feleslegesen nyitott bankszámla plusz költsége.

Jövedelemérkeztetés

Amennyiben úgy döntünk, hogy munkabérünket a kölcsön folyósításához választott bankhoz utaltatjuk, egyes bankoknál akár évi 3% kamatkedvezményben is részesülhetünk. Vannak olyan esetek is, amikor egy munkáltatói együttműködési program keretében a bank a vele szerződésben álló cégek alkalmazottai számára további kedvezményeket biztosítanak.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: