Casco biztosítás
Casco biztosítás
Válasszon nálunk olcsóbb casco-t!

Kattintson az egyszerűsített CASCO-ért!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Kobe
Mapfre
Mondial
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Autóbiztosítás mindenkinek - egy kis történelem

Az első autóbiztosítás, amelyet a feljegyzések megörökítettek, 1896-ban született meg. Noha az autógyártás ekkor még igencsak gyerekcipőben járt, a Londonban székelő General Accident Corporation nevű cég hamar felismerte a lehetőséget. Jellemzi a helyzetet, hogy Henry Ford ebben az évben építette meg első autóját, és a lengendás T-modellt is csak 15 évvel később kezdték el gyártani.

Az autó ekkor még korántsem volt mindennapi használati tárgy, de az akkori, igen egyszerű szerkezetű autók ára természetesen eléggé borsos volt. Így a havi 2 font sterling biztosítási díj – ami akkor komoly összegnek számított – nem riasztotta el a tulajdonosokat, mint ahogy az sem, hogy a szerződés szerint a biztosító nem fizetett a megvadult lovak által okozott károkra.

Ennek nyilván az volt az oka, hogy az akkori, kezdetles autók által keltett zaj gyakran megijesztette az utakon szép számmal közlekedő lovaskocsik lovait, amelyek megvadulva gyakran okoztak súlyos károkat.

A megvadult lovak által okozott károk ma már lényegesen ritkábban fordulnak elő – de annál talán többször, mint gondolnánk. Az autóbiztosítás jelentősége azonban ma sokkal nagyobb, mint annakidején, csak ma már a megvadult autóvezetők jelentik a legnagyobb kockázatot.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: