Utasbiztosítás
Utasbiztosítás
Szerződéskötés néhány perc alatt!

Közel 100 utasbiztosítás közül választhat! Biztosítások akár aznapi induláshoz is!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Miért kell az utasbiztosítás akkor is, ha van Eu kártyája?

Utasbiztosítás díjszámítás-kötés

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő utasbiztosítást!

Látszólag az Európai Egészségbiztosítási Kártya (melynek elődje az E-111-es nyomtatvány volt) megfelelő megoldást adhat a külföldön történt megbetegedéssel, balesettel kapcsolatos orvosi költségek megtérítésére, ez azonban nem teljesen igaz.

Utasbiztosítás kalkulátor

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja az önnek leginkább megfelelő utasbiztosítást!

Tovább

Az Európai egészségkártya az utasbiztosításokkal szemben többszörösen is hátrányban van. Európán kívül értelemszerűen nem érvényes, kiváltása ügyintézést, várakozást igényel, külföldön csak meghatározott egészségügyi intézményekben használható fel, nem téríti meg az egyéb költségeket (pl. a mentés költségeit), valamint országfüggően jelentős önrészt is tartalmazhat. Természetesen a kártyával, de utasbiztosítás nélkül, elesünk az utasbiztosítás többi szolgáltatásától is, legyen az poggyász, felelősségi vagy jogvédelmi biztosítási modul.

A két legnagyobb hátránya pedig az, hogy egyrészt nem tartalmazza az utasbiztosításban foglalt, adott helyzetben igen értékes asszisztencia-szolgáltatásokat, másrészt pedig mindig csak az adott országban érvényes szabályok szerint téríti meg a felmerült költségeket. Márpedig egy olyan országban, ahol a kezelés költségeiből akár 20-30%-ot is a betegnek kell önrész címén megtérítenie (nem egy ilyen ország van, köztük több Európában is), így például már egy közepes műtét ránk háruló költsége is több millió forintos számlát eredményezhet.

Nem érdemes tehát külföldi utunkra egy jó utasbiztosítás nélkül elindulni, mert az Európai egészségbiztosítási kártya kiváltása nem adja meg nekünk sem a szükséges anyagi biztonságot, sem a segítségnyújtási szolgáltatásokat, legfeljebb bizonyos speciális esetekben (pl. előrehaladott terhesség, meglévő krónikus betegségek) lehet rá szükség.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: