A statisztikák szerint március közepén megtorpant az eddig elképesztően sikeres MÁP+ állampapír iránti érdeklődés. Olyannyira, hogy a korábbi adatokhoz képest töredékére esett a heti jegyzés: stabil 40-50 milliárd forintról 20 milliárdra. Mi lehet az oka?

Tovább

A befektetési egységhez kötött, azaz az úgynevezett unit linked biztosítások híre hosszú éveken át meglehetősen rossz volt, köszönhetően annak, hogy a szabályozás megengedte rendkívül kedvezőtlen csomagok összeállítását és értékesítését. Az elmúlt években jelentős tisztulás ment végbe a piacon, ráadásul a Magyar Nemzeti Bank szabályozni kezdte az egyes biztosítások és biztosítástípusok költségszámítását.

Tovább

A hitelfedezeti biztosítás pontosan az, ami a nevében van: fedezetet nyújt egy hitelre, ha azt valamiért nem tudjuk fizetni. Mi lehet ez az ok? Elvileg bármi - betegség, halál, munkanélküliség - gyakorlatilag persze az, ami benne van a szerződésben. De érdemes ilyet kötni?

Tovább

2020 elején több referenciaérték is emelkedésnek indult, amelyek közvetve a lakáshitelek kamatát is befolyásolják. A Bank360.hu szakértői annak jártak utána, a kamatváltozás érinti-e a CSOK igénylőket, és ha igen, akkor milyen mértékben.

Tovább

A babaváró hitel rendkívül vonzó feltételei arra ösztökélhetik a családokat, hogy felvegyék a hitelt abban bízva, hogy a gyerekek érkezésével akár meg is szabadulhatnak a teljes összegtől - a babaváró hitel részleteinek ebben a cikkben olvashatunk utána. Majd ha ez mégsem sikerül - mert nem születnek meg a tervezett gyerekek - akár komoly gondot is okozhat a hitel visszafizetése.

Tovább

A hitelkiváltás rendkívül kedvező lehet, hiszen egyszerű eljárásrend mellett jobbra, megfelelőre cserélhetjük meglévő hitelünket. Nem árt azonban a döntés előtt utána nézni és kiszámolni, hogy tényleg jól járunk-e. Könnyen lehet, hogy a valóságban időt és pénzt is spóroltunk volna azzal, ha nem nyúlunk a hitelszerződéshez.

Tovább

Pénzügyi szakértők gyűjtötték össze azt a dokumentumlistát, amely mindenképp szükséges, ha lakáshitelt akarunk felvenni. Érdemes előre beszerezni, amit lehet: órákat spórolhatunk így.

Tovább

Ismerd meg a szempontokat! A Bank360.hu összegyűjtötte azokat a szempontokat, amelyeket neked sem árt ismerned személyi kölcsön igénylése előtt.

Tovább

A babaváró hitelt 2019 júliusától 2022 decemberének végéig lehet felvenni, vagyis átmeneti támogatásként jelenik meg a családtámogatási rendszerben. Mivel szabad felhasználású, bármire költhető, nem is kell annak szorosan a családhoz kötődnie. Ugyanakkor akár hitelkiváltásra is használható, és a babaváró 75 százaléka akár önerőnek is bepörgethető egy lakáshitel mellé.

Tovább

Több bank is azzal reklámozza hitelkártyáit, hogy ahhoz automatikusan jár utasbiztosítás is. Ez azt jelenti, hogy befellegzett az utasbiztosításoknak? Aligha. De mire is jók ezek a kártyához járó biztosítások? Néha meglepően sokra, de sok minden függ az utazási szokásainktól és attól is, hogy kivel utazunk.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: