Biztosítási hírösszefoglaló - 12.hét

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia

A múlt hét egyik legfontosabb eseménye a március 22-én kedden a Portfolio.hu által megrendezésre került 2011-es Biztosítási Konferencia, melynek során a legnevesebb hazai szakértők, illetve a legnagyobb biztosítók vezetői tartottak előadást, adtak interjút.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 12.hét

2012.05.08

Kisbenedek Péter, a MABISZ elnöke nyilatkozott átfogóan a magyar biztosítási piacról, mondván, a kivetett különadó ellenére is stabil és tőkeerős a helyzete. Elmondása szerint az erőviszonyok is változatlanok az elmúlt évhez képest, piaci részesedését csak a CIG Pannónia Biztosító tudta növelni. Kiemelte továbbá a biztosítások online térnyerésének előnyeit, valamint a mostanában igencsak felkapott öngondoskodás keretén belül beszélt a kiegészítő jellegű egészségbiztosítások jelentőségéről.

A konferencia időszerűségét jelzi két további téma, ami szintén terítékre került. Az egyik a természeti katasztrófák okozta káresemények 2010-es rendkívüli száma volt. Ennek kapcsán Vereczki András, Az Aegon Magyarország Biztosító vezérigazgató-helyettese beszélt. Előadása keretén belül kitért az olyan, a hazai lakásbiztosítás i piacot érintő problémákra, mint a díjbevételek csökkenésével fordított arányban növekedő károk összege, vagy a magyarországi ingatlan ok alulbiztosítottsága.

A másik téma a kötelező díjak idei alakulása. A témában felszólaló biztosítók mind a díjak további esését prognosztizálták, van aki egy, van aki két számjegyű csökkenést jósol. Egy másik szakember hozzátette az elhangzottakhoz véleményében, hogy a szektor nem fogja sokáig bírni ezt az erőteljes árversenyt.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: