Biztosítási hírösszefoglaló - 15. hét

Április 12-én és 13-án került megrendezésre az IIR Magyarország szervezésében a Biztosítás 2011 konferencia, melyen az összes vezető biztosító részt vett. A kétnapos rendezvényen terítékre került többek között a biztosítási piac helyzete, valamint az online értékesítési lehetőségek is.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 15. hét

2012.05.08

A programsorozat egyik pontja, egy kerekasztal beszélgetés keretein belül több biztosítási szakember cserélt eszmét a tavalyi év tapasztalatait, valamint az elkövetkezendő trendeket illetően. Dr. Péterfi Éva az Union biztosítótól beszélt többek között a bankadó mellett a szabályozás jelentőségéről, és hangsúlyozta az öngondoskodás állami támogatásának fontosságát. Kuruc Péter a K&H-tól elmondta, hogy az állam az öngondoskodás mellett szinte ingyenes kampányt folytat, ugyanakkor az emberek továbbra is az állami gondoskodásban bíznak elsődlegesen. Véleménye szerint a rendszeres díjas szegmens már idéntől növekedni kezdhet. Nem ilyen pozitív Horváth Gyula, az Aegon Magyarország ügyvezető igazgatója a nem-élet ágat illetően. Úgy látja, hogy a kgfb -hez hasonló árháború alakulhat ki a vagyonbiztosítások terén is. Említést tett továbbá a nemi diszkrimináció eltörléséről a is, melyet komoly kihívásként aposztrofált. Kovács Zsolt az ING-től is pozitívan nyilatkozott az életbiztosítási piacról. Ezen kívül kiemelte az értékesítési tevékenység fontosságát is.

A konferencián a biztosítók mellett az alkuszok is szót kaptak. Ertl Pál tartott előadást az online biztosítás közvetítésről, a legújabb tendenciákról, lehetőségekről. Kiemelte, hogy a kgfb -kampány jelentőségének csökkenése miatt előtérbe került a keresztértékesítés, melyet érdemi kedvezményekkel kötne össze. Ertl szerint az összevont kedvezményes ajánlatok megjelenítésére az online közeg a legalkalmasabb, valamint beszélt az egyszeri díjas unit-linked konstrukció webes értékesítéséről is.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: