Biztosítási hírösszefoglaló - 16. hét

A fokozódó piaci verseny a gépjármű felelősség és lakásbiztosítások után a vállalati vagyonbiztosítások területét is elérte. A FBAMSZ összevetette a KKV-k 2008-as biztosítási díjait az ideiekkel, melyek összehasonlításából az jött ki, hogy a kis-, és középvállalkozások ma alapvetően 20-40 %-al alacsonyabb árért fedezhetik alapvető kockázataikat.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 16. hét

2012.05.08

A fokozódó piaci verseny a gépjármű felelősség és lakásbiztosítás ok után a vállalati vagyonbiztosítások területét is elérte. A FBAMSZ összevetette a KKV-k 2008-as biztosítási díjait az ideiekkel, melyek összehasonlításából az jött ki, hogy a kis-, és középvállalkozások ma alapvetően 20-40 %-al alacsonyabb árért fedezhetik alapvető kockázataikat.

Ezt a szektort erősen jellemzi az alulbiztosítottság, melynek következményeként gyakran fontos fedezeteket hagynak ki a biztosítási csomagból annak ellenére, hogy manapság már sokkal jobb konstrukciók kaphatók a piacon. A FBAMSZ elnöke kihangsúlyozta, hogy egy független alkusz segítségével megversenyeztethető vállalati termékek között nem ritka a több, mint kétszeres díjkülönbség, melyek közül körültekintően választva akár milliós nagyságrendű összegeket is meg lehet spórolni.


A KKV szektor nemcsak a vállalati csomagok szempontjából fontos a biztosítóknak, hanem a válság hatásaira való reakcióként, az egyszeri díjas életbiztosítási és nyugdíj előtakarékossági termékeikkel a magánszemélyeket is igyekeznek elérni a bankokhoz hasonlóan az adott vállalaton keresztül.


Az alulbiztosítottság nemcsak a vállalati szférában érvényesül, ugyanez elmondható továbbá a lakosságról is. Az otthonnal rendelkezők több, mint 70%-ának van lakásbiztosítás a, azonban a régi konstrukciók következtében rengeteg ingatlan alulbiztosított a magas díj ellenére is. A KÖBE értékesítési vezetője szerint az indexálási eljárás ellenére is köthetnének az ügyfelek akár 50-60%-al kedvezőbb díjú lakásbiztosítás t a meglévő, átlagosan öt éves biztosításuk helyett. Ez egyébként is lényeges megállapítás, hiszen a biztosítók tapasztalatai alapján az ügyfeleknek a lakásbiztosítások terén is egyre fontosabb a díj, aminek következtében hajlamosak az olcsóbb, de alulbiztosítottságot eredményező terméket választani.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: