Biztosítási hírösszefoglaló - 20. hét

Új tendenciák vannak kialakulóban a lakásbiztosítások piacán. Ennek kapcsán hívta fel a figyelmet a Genertel arra, hogy ezen biztosítások esetében nemcsak az árakat, hanem az egyes termékekhez kapcsolódó szolgáltatások körét is érdemes figyelni.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 20. hét

2012.05.08

Új tendenciák vannak kialakulóban a lakásbiztosítás ok piacán. Ennek kapcsán hívta fel a figyelmet a Genertel arra, hogy ezen biztosítások esetében nemcsak az árakat, hanem az egyes termékekhez kapcsolódó szolgáltatások körét is érdemes figyelni.

Megszokott jelenség volt eddig, hogy a különböző kiegészítő szolgáltatások extra díj ellenében vehetők igénybe, azonban egyre több kerül be az alapszolgáltatások közé. Néhány ilyen különleges opció lehet például az ebtartói felelősségbiztosítás, vagy a családi jogvédelem.


Egy internetes alkusz felméréséből nemrég kiderült, hogy az internetes felhasználók körében jelentős a tájékozatlanság a CASCO biztosítások jelenlegi piaci helyzetről. Sokan az autójuk életkorával magyarázzák azt, hogy miért nincs CASCO-juk, mások a biztosítás túl magas díjára hivatkoznak. Ezt az indokot azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis az utóbbi 3 évben az átlagdíj mintegy 40%-al csökkent. A CASCO-val rendelkezők sincsenek ezzel a ténnyel tisztában, és körülbelül a 34%-uk nem is ellenőrizte a kötés óta díját. A felmérésből az is kiderül, hogy sok autós hitel-, vagy lízingszerződés miatt kényszerült CASCO kötésre.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: