Biztosítási hírösszefoglaló - 22. hét

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. menedzsmentje azt a döntést hozta, hogy 2011. május 24-el kilép a MABISZ-ból.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 22. hét

2012.04.04

Horváth Béla, a CIG igazgatóságának elnöke, valamint Gaál Csaba vezérigazgató megítélése szerint a Szövetség nem tudta az utóbbi időben már ellátni a nagy mértékben differenciálódott biztosítói érdekek képviseletét. Véleményük szerint továbbá a MABISZ egyrészt túlzottan negatív hangvételű sajtóanyagokat adott ki, másrészt az adatgyűjtési és publikálási metódusai nem felelnek meg a korábbi transzparens gyakorlatnak.

A CIG közleményében hírt adott azon szándékáról is, miszerint tervei közt szerepel egy olyan szövetség létrehozása, mely a pénzügyi szektor számos szereplőjét tömörítené egy csoportba. A szövetség a hosszú távú megtakarítások szükségességének tudatosításában kíván szerepet vállalni.


Szakemberek szerint tendencia, hogy az utazók az átfogóbb védelmet nyújtó, drágább, ugyanakkor magasabb szolgáltatást nyújtó utasbiztosításokat választják és nem ezen spórolnak elsősorban. A termék kiválasztása azonban nagyban függhet az úti cél és otthonunk közötti távolságtól is. Ha közelebbi desztinációt választunk, hajlamosabbak vagyunk olcsóbb biztosítást kötni, míg messzebbre levő helyek esetében már többet költünk biztosításunkra. Emellett egyre többen döntenek az olyan kombinált életbiztosítások mellett, melyek tartalmazzák az egész évre szóló utasbiztosítást is.

Gyakran előfordul az is, hogy ha egy egész család utazik együtt, akkor a gyermekek számára kötött biztosítást (ami természetesen minden esetben ajánlott) fél áron adják a biztosítók. A szakemberek egyébként nem vélnek felfedezni lényeges emelkedést az utasbiztosítások díja terén.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: