Biztosítási hírösszefoglaló - 28. hét

Az életünk folyamán sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor meg kell védenünk magunkat jogi szempontból. Az egyik leggyakoribb ilyen esetet, szakkifejezéssel élve, passzív státusznak hívják.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 28. hét

2012.04.18

Ez akkor fordulhat elő, ha :

  • a szerviz során az adott meghibásodott készüléket nem javítják meg megfelelően
  • ha a vásárolt termék hibás, és az eladó nem hajlandó visszaadni az árát, vagy kicserélni azt
  • probléma adódik munkáltatónkkal (nem a megbeszélt bért fizeti, többet akar dolgoztatni a szerződés ellenére, stb.).

Ezekre az esetekre a jogvédelem biztosítás lehet jó megoldás, ugyanis a problémás helyzetek kezelésének legfőbb akadálya az emberek szemében a pénz hiánya. Ezen konstrukció keretén belül a biztosító vállalja perben és peren kívül a jogi képviseletet, és viseli az eljárási, ügyvédi, bírósági, szakértői, utazási , végrehajtási, óvadék, biztosítéki költségeket. A hazai piacon jelenleg 3 biztosító kínál ilyen terméket, melyeket társaságtól függően eltérő feltételekkel lehet megkötni. Van, ahol 3 évi díjfizetést előre kell vállalni. A díjak sem eget rengetően magasak: míg a legdrágább konstrukció kb. 80.000 Ft-ba kerül éves szinten, addig a legolcsóbbat már napi 80 Ft-os díjon is meg lehet vásárolni.


Az egyik hazai bank a termékpalettájának színesítése céljából több új biztosítási konstrukciókat vezetett be. Júliustól kockázati életbiztosítás, balesetbiztosítás és jövdelembiztosítási termékek várnak az ügyfelekre a fiókokban. A bank elmondása szerint nagy fedezeti összegeket kínál a termékekhez, az életbiztosításhoz nincs szükség se orvosi vizsgálatra, se egészségügyi kérdőív kitöltésére, a balesetbiztosítás pedig akár a család minden tagjára kiterjeszthető.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: