Biztosítási hírösszefoglaló - 29. hét

Az egyik hazai internetes biztosító a napokban közzétett európai körképéből kiderül: a magyarok a középmezőnyben, azon belül is az igényesebb szegmensben találhatóak lakásbiztosítás szempontjából.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 29. hét

2012.04.18

Az egyik hazai internetes biztosító a napokban közzétett európai körképéből kiderül: a magyarok a középmezőnyben, azon belül is az igényesebb szegmensben találhatóak lakásbiztosítás szempontjából.

A hazai lakások 71%-a biztosított, mely arány alig marad el a németországi, valamint csehországi 80%-tól. Ez nem rossz eredmény, tekintettel arra, hogy a mostani lengyel viszonyokhoz hasonlóan, pár évvel ezelőtt a magyar lakások csak mintegy fele volt biztosítva, és bőven túlmutat az olaszok 25, vagy a románok 10%-ánál.

A lakásbiztosítás i penetráció fejlődésének okaként az internetes értékesítést, mint nagyon hatékony csatornát jelöli meg a biztosító szóvivője, aki egy adott ország lakásbiztosítás i piacának fejlettségét a lefedettség, a termékdíjak, valamint a termékek fejlettségének színvonalával határozza meg. Szerinte az online szerződési lehetőség nemcsak a szerződések számát emelte meg, hanem segítségével a lakástulajdonosoknak egyrészt módjuk nyílt az összehasonlításra, másrészt arra is, hogy kiegészítő szolgáltatásokat igényeljenek biztosításuk mellé. A legnépszerűbbekre pár példa: baleset-és felelősségbiztosítás, készpénzlopás, rablás és tolvajlás elleni biztosítások, különböző vészelhárító-és asszisztencia-szolgáltatások, valamint a családi jogvédelem.


A PSZÁF a napokban egy biztosítási csalóra hívta fel a figyelmünket közleményében. Egy személy biztosítással rendelkezőket keresett meg telefonon, mondván, ő a PSZÁF alkalmazásában áll és szeretné átvizsgálni a szerződéseket, és helyettük esetleg másikat ajánlani, esetleg a meglévők mellé új termékeket értékesíteni nekik. Ezidáig csak néhány esetről volt szó, a megkeresetteket nem sikerült meggyőznie a csalónak, viszont ők úgy gondolták, ezt az esetet jelenteniük kell a felügyeletnek, mely közleményében hangsúlyozta azt is, hogy senkinek sem adott megbízást biztosításközvetítői tevékenységre vonatkozóan, illetve nincs jogosultsága egyik társaság konstrukciójának az értékesítésére sem.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: