Biztosítási hírösszefoglaló - 32. hét

Külföldön bevett gyakorlat idegen országokba utazás esetén utasbiztosítás kötése. Ezzel a magyarok nagyrésze is tisztában van, azonban még mindig kevesen biztosítják be magukat a nyaralásuk idejére.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 32. hét

2012.04.18

Külföldön bevett gyakorlat idegen országokba utazás esetén utasbiztosítás kötése. Ezzel a magyarok nagyrésze is tisztában van, azonban még mindig kevesen biztosítják be magukat a nyaralásuk idejére.

Aki mégis megteszi, az elsősorban a saját és családtagjai testi épségéért, a poggyászaiért, autójáért, illetve egyéb felszereléseiért aggódik, holott nemcsak ezekre nyújtanak már fedezetet az egyes konstrukciók. Érdemes elgondolkodni egy olyan baleseten is, amikor nem mi vagyunk a sérülés elszenvedői, hanem mi okozzuk azt véletlenül. Ilyen esetekre nyújt segítséget a kiegészítő jogvédelem fedezet, melyet egy közepes termék esetében már lehet igényelni kb. 1 milliós értékhatárral.

A nekünk okozott balesetek esetében is előfordulhat, hogy kártérítést kell követelnünk egy külföldi bíróságon, melyet könnyebben át lehet vészelni egy jogvédelem biztosítással, hiszen egyrészt a biztosító rendszerint jó nevű irodában dolgozó ügyvéddel siet a segítségünkre, másrészt a mellékes költségeket is fizeti. Ugyanígy jól jöhet egy ilyen fedezet egy szimpla lopás esetében is, amikor könnyebben tisztázhatjuk a hatóságok felé a tényállást.


A Gfk Hungária egyik hazai nagy biztosítóval közös kutatásából nemrég kiderült, hogy a legtöbben online biztosítási összehasonlító portálokon kötnek kötelező biztosítást. Az 505 fő bevonásával végzett kutatás a jövőorientált látásmód elsősorban az 50 év felettiekre, illetve azon háztartásokra vonatkozik, ahol havi szinten 250 ezer, vagy afeletti a jövedelem. Ezek az emberek biztosítási szerződések kötésével gondoskodnak magukról, illetve családjukról.

A felmérésből az is kiderül, hogy míg a KGFB esetében az ügyfelek nagyrészt online tájékozódnak (egy-egy szerződés kötés előtt átlag 1,5-2 órát vesz igénybe ez náluk), addig élet-, lakás-, és baleset biztosítások esetében személyesen keresnek fel egy alkuszt, vagy egy biztosító társaság által működtetett weboldalt. Ezen kívül az ügyfelek a személyes tájékoztatást preferelják jelentős mértékben az utasbiztosítások terén is.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: