Biztosítási hírösszefoglaló - 33. hét

Július hónap mozgalmasnak bizonyult a biztosítók számára a lakásbiztosítási kárbejelentések szempontjából.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 33. hét

2012.04.18

Július hónap mozgalmasnak bizonyult a biztosítók számára a lakásbiztosítás i kárbejelentések szempontjából.

Csak ebben a hónapban 52.300 bejelentés futott be összesen, ennek mintegy 285-a villámcsapás miatt. A MABISZ adatai szerint a károk összértéke 4,581 milliárd Ft-ot tesz ki. A legtöbb vihar Pest és Hajdú-Bihar megyében tombolt. A tavalyi év „slágere” az árvíz volt, melynek kapcsán 260.000 bejelentés érkezett, s ezt kompenzálandó a biztosítók 25 milliárd Ft-ot fizettek ki.


Lassan a végére érünk a nyári utazási szezonnak, azonban hírekre, új információkra lehet még számítani. A Szinapszis Piackutató Kft. legfrissebb eredményeit a napokban közölte, mely szerint az utazók kb. 90%-a visz magával „útipatikát” a betegségek megelőzése érdekében. Ebben a készletben jellemzően láz-, és fájdalomcsillapítók vannak, napozás esetén használható kellékek, valamint szúnyogirtó.

Az utazási szokásokat a felmérés alapján az anyagiak is nagyban befolyásolják. Mégis, azok közül, akik külföldre mennek nyaralni, 10-ből 7 ember köt biztosítást. Ez a szám egyébként az utazók életkorának növekedésével nő. Összességében tehát elmondható, hogy a magyar lakosság külföldi utazásaik során igyekszik bebiztosítani magát több szempontból is.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: