Biztosítási hírösszefoglaló - 35. hét

Az egyik hazai nagy biztosító felmérése szerint amellett, hogy a magyar lakóingatlanok mintegy háromnegyed biztosítva van, az alulbiztosítottság aránya még mindig nagyon alacsony.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 35. hét

2012.04.18

Az egyik hazai nagy biztosító felmérése szerint amellett, hogy a magyar lakó ingatlan ok mintegy háromnegyed biztosítva van, az alulbiztosítottság aránya még mindig nagyon alacsony.

És nemcsak azok körében, akik nem engedhetnek meg drágább díjat, hanem a tehetősebbek sem figyelnek oda, hogy az ingatlan uk, lakásuk kellő mértékben legyen biztosítva. Az ilyen esetek szélsőséges szituációkban akár a teljes anyagi romláshoz is vezethetnek.

Az alulbiztosítottság egyik sarkalatos pontja, hogy az ingatlan tulajdonosok gyakran nem a megfelelő újjáépítési értéket adják, mert vagy rosszul becsülik, vagy a díjon akarnak spórolni. A kezdeti spórolás azonban a későbbiekben, egy biztosítási esemény bekövetkeztekor, könnyen nagyobb ráfordítást eredményezhet, hiszen a biztosító az alacsonyabb díjért járó alacsonyabb fedezetet hajlandó csak kifizetni, ami sok esetben nem elég teljes mértékben az adott ingóság finanszírozására. A biztosító egyik szakembere ugyanakkor azt is kihangsúlyozza, hogy egy jó lakás konstrukció több szempontból is előnyös. Egyrészt saját magunknak jó, másrészt sok termék már bizonyos felelősség biztosítás elemeket is tartalmaz.


Mit tehet olyankor az ember, ha egy szórakozó helyre autóval érkezik, majd alkoholt fogyaszt? A saját autójába jó esetben nem fog már visszaülni, hogy hazavezessen. Vagy taxit bérel, vagy sofőrt hív, aki hazaviszi őt az autóval együtt. A sofőrszolgálat tárcsázása során az árak mellett arról sem árt tájékozódni, hogy az adott cég rendelkezik-e felelősségbiztosítással, és milyen összegben. Jelentős eltérés van ugyanis a kárkifizetés összege és a káresetek között.

A felmérésben 8 cég oldalát nézték meg, a kérdésekre csupán ketten válaszoltak. Azonban az online összehasonlításból is kiderül, hogy a fedezeti összegek, és a biztosítási szempontok jelentősen eltérnek, így nem árt alaposabban megérdeklődni ezeket a körülményeket.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: