Biztosítási hírösszefoglaló - 36. hét

A mezőgazdasági géptörési biztosítások terén, hasonlóan a CASCO piachoz, a konstrukciók díjai között akár kétszeres különbség is előfordulhat.

Biztosítási hírösszefoglaló  - 36. hét

2012.04.18

Rendszerint a biztosítás akkor drágább, ha a termelő a vásárláskor, a kereskedőnél köt biztosítást. Fontos odafigyelni éppen ezért arra, hogy az adásvételi szerződés tartalmazza-e a biztosítás megkötésének kötelezettségét. A géptörési biztosítást az adott mezőgazdasági gép értékének függvényében, ezrelékekben határozzák meg, így egy 20 milliós munkagépért, típustól függően, akár 150 ezer forintos éves biztosítási díjat is fizethet a tulajdonosa.

Azért is fontos a termelőknek, hogy alaposabban járjanak utána a biztosítási díjaknak, mert sok fejlesztés beruházáshoz kapcsolódik, mely esetében a finanszírozók, vagy pályázatok kiírói géptörési biztosítás meglétét várják el. A gépkereskedők tisztában vannak azzal, hogy erre a termékre szükségük van a termelőknek, és gyakran irracionálisan magas díjat állapítanak meg, valamint ezt 3-5 éves futamidőre kínálják vásárlóiknak. Biztosítási szakemberek szerint éppen ezért fontos, hogy a gépbeszerzők tisztában legyenek azzal, hogy nem kötelező a kereskedőknél kötni a biztosítást.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: