Az utasbiztosítás jelene és jövője

Sokszor, sok helyen leírtuk már tanácsunkat: külföldi utazásra, nyaralásra ne induljuk el utasbiztosítás nélkül. Most a leggyakoribb érveinket is csak vázlatosan soroljuk fel: ez a biztosítási forma széleskörű szolgáltatásokat tartalmaz, sokkal előnyösebb, mint ha a nehézkesen kiváltható és szűkített szolgáltatásokat, lehetőségeket tartalmazó Európai Egészségbiztosítási Kártyára bíznánk magunkat, és nem utolsósorban baj esetén valóban értékes szolgáltatásokat kaphatunk, mégpedig magyar nyelven a biztosító assistance-központjától. Az utazás, nyaralás költségeihez képest az utasbiztosítás díja szinte elhanyagolható, de ezért a díjért akár több tízmilliós szolgáltatást is kaphatunk.

Az utasbiztosítás jelene és jövője

2012.04.18

Sokszor, sok helyen leírtuk már tanácsunkat: külföldi utazásra , nyaralásra ne induljuk el utasbiztosítás nélkül. Most a leggyakoribb érveinket is csak vázlatosan soroljuk fel: ez a biztosítási forma széleskörű szolgáltatásokat tartalmaz, sokkal előnyösebb, mint ha a nehézkesen kiváltható és szűkített szolgáltatásokat, lehetőségeket tartalmazó Európai Egészségbiztosítási Kártyára bíznánk magunkat, és nem utolsósorban baj esetén valóban értékes szolgáltatásokat kaphatunk, mégpedig magyar nyelven a biztosító assistance-központjától. Az utazás , nyaralás költségeihez képest az utasbiztosítás díja szinte elhanyagolható, de ezért a díjért akár több tízmilliós szolgáltatást is kaphatunk.

A hazai társadalombiztosítási rendszer átalakulása még tovább szaporítja majd az utasbiztosítások szükségességét. Nagy vitát kiváltó intézkedés volt, hogy az extrém sportok kikerültek a társadalombiztosítás hatálya alól, az így bekövetkezett balesetek utáni gyógyítás költségét zsebből kell majd fizetni. A biztosítók persze reagálnak a megváltozott körülményekre, már meg is jelentek az első speciális tevékenységeket is magukban foglaló utasbiztosítási módozatok.

Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok az esetek is, amikor a külföldi utazással kapcsolatban, például autóval utazva, de még belföldön következik be a baleset. Jelenleg két biztosító szerződési feltételei tartalmaznak már ilyen jellegű kockázatot, és várható, hogy a többi is előbb-utóbb megjelenik hasonló biztosítási elemekkel. Hosszabb távon pedig valószínűsíthető, hogy az sem lesz feltétel, hogy a nyaralás valóban külföldi legyen, hanem az utasbiztosítás speciális szolgáltatásait (pl. a poggyászbiztosítástól a hazaszállítási szolgáltatásokig) akár belföldön is igénybe vehetjük majd.

Mindaddig, amíg ezek a változások életbe lépnek, és egyre természetesebbek lesznek, továbbra is azt tanácsoljuk, hogy külföldi utazás előtt feltétlenül tájékozódjunk, és kössünk utasbiztosítást. Ennek legkönnyebb, és leghatékonyabb módja a www.biztositas.hu portál szolgáltatásainak igénybevétele, ahol nem csak széleskörű tájékoztatást és a teljes utasbiztosítási palettát tárják elénk, hanem utánajárás és sorbanállás nélkül, pár perc alatt, akár az utazást megelőző napon is megköthetjük szerződésünket.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: