Ismét jön a kötelező biztosítóváltás szezonja

Ahogy már megszokhattuk, az idei november is a kötelező biztosítóváltásról szól majd. A biztosítóknál már nagy a készülődés, a szakemberek gőzerővel dolgoznak a 2008-as év díjain.

Ismét jön a kötelező biztosítóváltás szezonja

2019.09.26

Egy biztosító, mégpedig a KÖBE azonban sokakat meglepő módon mindenkit beelőzött: egy egyéni konstrukcióval megjelentette a 2008-as évre szóló kötelező s díjait, azonban ezek a díjak csak októberben érvényesek. Novemberben – a többi biztosítóhoz hasonlóan a KÖBE is az "igazi" díjakat fogja nyilvánosságra hozni, amelyek már az egész 2008-as évre érvényesek lesznek. Azok az ügyfelek, akik nem halogatják a kötelező biztosítóváltást, és a KÖBE októberi díjai megfelelőek számukra, már most is megköthetik 2008-ra szóló szerződésüket, bár a többi biztosító díjait nem ismerve természetesen van némi kockázata az akciónak.

Idén ismét éles díjverseny várható, amely során könnyen lehetséges, hogy egyes ügyfélcsoportok igazán kedvező díjakat találhatnak maguknak. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy új biztosító piacra lépésekor nyomott díjakkal próbálja megszerezni a gazdaságos működéshez szükséges állományt. Új belépő a 2008-as kötelező biztosítóváltás időszakában is megjelenik: a Genertel nevű biztosító, amely csak interneten és telefonon fogadja majd a szerződéseket (tehát nem tart fenn például sok ügyfélszolgálati irodát és üzletkötői hálózatot, nyilván így csökkentve a költségeket).

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: