Kétszer többen váltottak az első napokban, mint tavaly

12 és 15 milliárd Ft között spórolhatunk az idei kampányban!

Több mint kétszer annyi autós váltott kötelezőt az idei kampány első három napján, mint az előző évben, adta hírül a Biztosítás.hu internetes portál. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően idén minden bizonnyal megdől majd a tavalyi 700 ezres váltási rekord, és akár 15 milliárd is lehet a biztosítót váltó autósok együttes megtakarítása.

Kétszer többen váltottak az első napokban, mint tavaly

2012.04.19

Több mint kétszer annyi autós váltott kötelező t az idei kampány első három napján, mint az előző évben, adta hírül a Biztosítás.hu internetes portál. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően idén minden bizonnyal megdől majd a tavalyi 700 ezres váltási rekord, és akár 15 milliárd is lehet a biztosítót váltó autósok együttes megtakarítása.

Megtették hatásukat az autósokra a jelentősen csökkenő kötelező biztosítási díjak. A 16 000 forintot meghaladó átlagos megtakarítási lehetőség, a kampány első napjaiban kétszer több autóst mozgatott meg, mint az előző évben. Az internetes portálokon szerda reggelig mintegy hétszázezer díjszámítást végeztek az autósok és átlag 25.000 Ft-on kötöttek új kötelező biztosítást. Mindkét adat rekordnak számít.

A rendkívüli érdeklődésnek és az egyszerű megtakarítási lehetőségnek köszönhetően, várhatóan megdől a tavalyi 700 ezres váltási rekord is. A Biztosítás.hu elemzése szerint, az idén biztosítót váltók száma valahol 800 ezer és 1 millió között alakulhat.

Az autósok váltási hajlandóságát a kedvező díjak mellett az is növeli, hogy az idén nincs olyan biztosító a kampányban, akivel kapcsolatban aggály léphetne fel. A PSZÁF szigorának köszönhetően az idén versengő társaságok ugyanis egytől-egyig szilárd háttérrel rendelkeznek és az is könnyebbség, hogy a meghirdetett tarifák szerint, közülük is legtöbbször, a legnagyobb társaságok kínálják, a legjobb díjakat.

Az ügyfelek megtakarításával arányosan csökken azonban biztosítók mintegy 140 milliárd Ft-os kötelező ből származó jelenlegi díjbevétele. A Biztosítás.hu szerint a biztosítók akár 15 milliárd forinttal is kevesebb díjat szedhetnek be jövőre, mivel ennyi lehet a biztosítót váltó autósok összesített megtakarítása.


Biztosítás.hu

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: