Kötelező biztosítás – a rekordok éve

Az idei kötelező biztosítási szezon félidejében az előzetes várakozásoknak megfelelően több rekord is biztosan megdőlni látszik.

A biztosítóváltás lehetősége lassan már mindenki előtt ismert, és egyre többen használják ki az interneten fellelhető kalkulátorok nyújtotta előnyöket is.

Kötelező biztosítás – a rekordok éve

2019.09.26

A szezon első két és fél hetének tapasztalatai alapján az átlagos díjmegtakarítás idén a legnagyobb, eléri a szerződésenkénti 23.000 forintot is. Eddig ez az érték rendre 20.000 forint alatt maradt.

Az ügyfelek részére nyújtott választék is idén a legnagyobb, hiszen már 14 biztosító ajánlata közül választhatják ki a számukra legkedvezőbbet, és ez a szám 2008 nyarán 15-re fog emelkedni.

A megelőlegezett (de persze visszavonható) kármentességi kedvezmény alkalmazása útján rendkívül kedvező díjakkal megjelenő új belépő, a Genertel Biztosító, valamint a biztosító egyesületek továbbra is alacsonynak számító díjai miatt a kötelező biztosítások átlagos díja is soha nem látott csökkenést mutat, jövőre átlagosan 8.000 Ft-tal kevesebbet fizetnek az autósok kötelező jükre, mint idén. Szakemberek egybehangzó állítása szerint azonban a díjcsökkenés itt már meg fog állni, ennél olcsóbban már nem lehet adni a kötelező biztosításokat, mert az már az egész rendszer működését veszélyeztetné.

Az éles díjverseny és az internetes alkuszi portálok iránti egyre növekedő bizalom azt is eredményezi, hogy az autósok egyre nagyobb számban intézik a biztosítóváltást online módon. Mind a négy számottevő alkuszi portálnál jelentős kötésszám-emelkedést tapasztaltak, az összes online biztosítóváltás pedig már az első két hétben elérte a 100.000-es nagyságrendet – így ez a rekord is meg fog dőlni, hiszen a kampány végére az érdeklődés még bőven növekedni fog. Ezt a tendenciát fogja erősíteni az is, hogy ha lassan-lassan is, de végre megérkeznek a biztosítóktól a jelenlegi ügyfeleiknek postán kiküldött jövő évi díjértesítői is.

A tanulság pedig mindebből az, hogy idén minden eddiginél érdemesebb lesz a www.biztositas.hu oldalon ellenőrizni a kötelező felelősségbiztosítás jövő évi díjait, hiszen minden eddiginél nagyobb megtakarításokat lehet elérni egy ügyes váltással. Azonban ne halasszuk ezt a legutolsó napokra, hiszen akkor a felmondás elintézése (december 1-ig az adott biztosítóba be is kell érkeznie!) már nehezebb lehet.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: