MÁV átkötés - Mit kell tudnia annak, aki csak később tud váltani?

Azok, akik csak augusztus 15-e után váltanak az alábbiakkal kell számoljanak:

MÁV átkötés - Mit kell tudnia annak, aki csak később tud váltani?

2012.04.19

Fedezetük egyáltalán nem lesz augusztus 15-e és az új szerződés megkötése közötti időszakra. Az ezen időszakban okozott károkat kötelesek saját zsebből megtéríteni. Ez az un. „pléhkárok” (töréskárok) esetében a párszáz-ezertől a több tízmillió Ft-ig terjedhet, míg személyi sérülés esetében ennél, akár jóval nagyobb összegre is számítani lehet (pl.: élethossziglan tartó járadékok).

Különbséget kell még tenni abból a szempontból is a késők között, hogy befizették-e határidőre (augusztus 15-ig) a III. negyedéves díjat a MÁV-hoz, vagy nem.

Aki fizetett, az a fentiekben részletezett MABISZ díj megfizetése mellett megtartja a bónuszát(!), de aki nem, az A00-ba kerül, illetve ha máluszos volt, akkor azt kapja meg.

A késők esetében a késés oka nem számít.

Fontos még elmondani, hogy az ORFK közlése értelmében, szombattól (16-a) már nem fogadja el a MÁV-os III. negyedéves befizetett csekkeket, díjfizetési igazolásokat, zöldkártyákat a kötelező meglétének igazolására és a fokozott közúti ellenőrzés keretében fennakadó autósoktól bevonja a rendszámot.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: