BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

BIZTOSÍTÁSI HÍREK

A pandémiás helyzet jelentősen átalakította a hitelpiacot is. Leginkább a fogyasztási hiteleknél érezhet változást az, aki most szeretne kölcsönt felvenni a Bank360.hu körképe szerint.

A koronavírus-járvány rányomta bélyegét a hitelpiacra is: az áprilisi jegybanki statisztikák szerint jelentősen esett a folyósított hitelösszeg a személyi kölcsönök piacán és visszaesés látható a jelzáloghiteleknél is, igaz, az aránylag hosszú hitelbírálat miatt itt még nem kaptunk teljes képet arról, hogyan hatott a vírus.

Tovább

Felújításon esett át a lakás? A home office miatt új vagyontárgyak kerültek be a lakásba? Vagy új sporteszközöket vettünk, esetleg napkollektor került a háztetőre? Miért fontosak ezek a kérdések?

Tovább

A statisztikák szerint március közepén megtorpant az eddig elképesztően sikeres MÁP+ állampapír iránti érdeklődés. Olyannyira, hogy a korábbi adatokhoz képest töredékére esett a heti jegyzés: stabil 40-50 milliárd forintról 20 milliárdra. Mi lehet az oka?

Tovább

A nyár beköszöntével nem csak a lakóhelyünk elhagyására van lehetőségünk, hanem az országhatár átlépésére is. Május közepétől megkezdődtek az országok közti nemzetközi egyeztetések a határzárak feloldásáról, így egyre több országba látogathatunk el nyaralás vagy családtagjaink meglátogatásának céljából.

Tovább

Beköszöntött a nyár, folyamatosan oldódnak fel a szigorú korlátozások itthon is, közben pedig egyre több ország határai nyílnak meg a magyar pihenni vágyók számára. De bármennyire csalogat most minket a jó idő, bármennyire vágyunk el a hónapokig tartó bezártság után ki a világba, tudjuk, ez a nyár és az idei nyaralás biztosan nem lesz olyan, mint korábban.

Tovább

A befektetési egységhez kötött, azaz az úgynevezett unit linked biztosítások híre hosszú éveken át meglehetősen rossz volt, köszönhetően annak, hogy a szabályozás megengedte rendkívül kedvezőtlen csomagok összeállítását és értékesítését. Az elmúlt években jelentős tisztulás ment végbe a piacon, ráadásul a Magyar Nemzeti Bank szabályozni kezdte az egyes biztosítások és biztosítástípusok költségszámítását.

Tovább

A hitelfedezeti biztosítás pontosan az, ami a nevében van: fedezetet nyújt egy hitelre, ha azt valamiért nem tudjuk fizetni. Mi lehet ez az ok? Elvileg bármi - betegség, halál, munkanélküliség - gyakorlatilag persze az, ami benne van a szerződésben. De érdemes ilyet kötni?

Tovább

2020 elején több referenciaérték is emelkedésnek indult, amelyek közvetve a lakáshitelek kamatát is befolyásolják. A Bank360.hu szakértői annak jártak utána, a kamatváltozás érinti-e a CSOK igénylőket, és ha igen, akkor milyen mértékben.

Tovább

Az elektromos autók vásárlását és terjedését egy sor kedvezménnyel és támogatással próbálja az állam elősegíteni. A közvetlen állami támogatás mellett több fizetnivalótól is meg lehet szabadulni, ha villanyautót vásárolunk, az ingyenes parkolásról és töltésről nem is szólva. De mindenre vonatkozik a kedvezmény?

Tovább

A koronavírusra való tekintettel személyes ügyfélszolgálatunk időszakosan tart nyitva, a nyitva tartásról, illetve bármilyen kérdésével kapcsolatban érdeklődjön call centerünknél, a +36 1 999 75 75-ös telefonszámon vagy e-mailben a kapcsolat@biztositas.hu címen. Call centerünk és az online ügyintézés változatlan formában, zavartalanul üzemel. Megértésüket köszönjük! Biztosítás.hu

Tovább

A koronavírus ügyében közleményt adott ki a Magyar Biztosítók Szövetsége, emellett néhány biztosítótársaság is igyekezett hozzászólni a témához. Az alábbiakban a Bank360 és partnere, a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. segít eligazodni a szabályokban.

Tovább

A babaváró hitel rendkívül vonzó feltételei arra ösztökélhetik a családokat, hogy felvegyék a hitelt abban bízva, hogy a gyerekek érkezésével akár meg is szabadulhatnak a teljes összegtől - a babaváró hitel részleteinek ebben a cikkben olvashatunk utána. Majd ha ez mégsem sikerül - mert nem születnek meg a tervezett gyerekek - akár komoly gondot is okozhat a hitel visszafizetése.

Tovább

A hitelkiváltás rendkívül kedvező lehet, hiszen egyszerű eljárásrend mellett jobbra, megfelelőre cserélhetjük meglévő hitelünket. Nem árt azonban a döntés előtt utána nézni és kiszámolni, hogy tényleg jól járunk-e. Könnyen lehet, hogy a valóságban időt és pénzt is spóroltunk volna azzal, ha nem nyúlunk a hitelszerződéshez.

Tovább

Portálunk díjszámító kalkulátorain teljes rendszert érintő szerver karbantartási munkát végzünk!

A kalkulátorok előreláthatólag 2020.06.26.-án este 8-tól várhatóan 24 órán keresztül nem lesznek elérhetőek. Várható nyitás 2020.06.27 késő délután.

Amennyiben bármilyen sürgős kérése / kérdése merülne fel, kérjük, írjon a kapcsolat@biztositas.hu e-mailcímre.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!

Üdvözlettel: Biztosítás.hu Kft.

Tovább

Pénzügyi szakértők gyűjtötték össze azt a dokumentumlistát, amely mindenképp szükséges, ha lakáshitelt akarunk felvenni. Érdemes előre beszerezni, amit lehet: órákat spórolhatunk így.

Tovább

Ismerd meg a szempontokat! A Bank360.hu összegyűjtötte azokat a szempontokat, amelyeket neked sem árt ismerned személyi kölcsön igénylése előtt.

Tovább

A babaváró hitelt 2019 júliusától 2022 decemberének végéig lehet felvenni, vagyis átmeneti támogatásként jelenik meg a családtámogatási rendszerben. Mivel szabad felhasználású, bármire költhető, nem is kell annak szorosan a családhoz kötődnie. Ugyanakkor akár hitelkiváltásra is használható, és a babaváró 75 százaléka akár önerőnek is bepörgethető egy lakáshitel mellé.

Tovább

Több bank is azzal reklámozza hitelkártyáit, hogy ahhoz automatikusan jár utasbiztosítás is. Ez azt jelenti, hogy befellegzett az utasbiztosításoknak? Aligha. De mire is jók ezek a kártyához járó biztosítások? Néha meglepően sokra, de sok minden függ az utazási szokásainktól és attól is, hogy kivel utazunk.

Tovább

Vajon csökkenthetjük a kölcsönünk díját, ha vállaljuk, hogy a hitelező banknál kötünk kötelező biztosítást és cascot is? Ennek járt utána a Bank360 legfrissebb elemzésében.

Tovább

Alig foglalkozunk vele, pedig tízezreket spórolhatunk évente egy jól megválasztott bankszámlával. Utánajártunk, hogy milyen lehetőségeink vannak 2019. őszén, ha számlacsomagot váltanánk.

Tovább

Az elmúlt tíz évben rendre a 2009-es díjszint alatt maradtak az év végi, kampányos kötelező (kgfb) díjak. Idén ez már nem igaz, a napokban meghirdetett új tarifák szerint az átlagdíj meghaladja a 10 évvel ezelőtti szintet.

Tovább

Mától elérhetőek a biztositas.hu -n a biztosítók 2020-ra meghirdetett tarifái. Az év végi biztosítóváltási kampányban még mindig, mintegy 1,2 millió kötelező biztosítás szerződés érintett. Ők azok az ügyfelek, aki az autójukat még 2010 előtt vásárolták.

Tovább

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük visszajelzését!

Üdvözlettel

Biztosítás.hu

Tovább

Használd ki a hitelkártyák pénzvisszatérítési akcióját!

Tovább

Így vehetsz fel percek alatt kölcsönt Hirtelen ütött be a baj, de a biztosító nem fizet? Megnéztük, hogyan tudsz a leggyorsabban pénzhez jutni, ha átmeneti segítségre van szükséged!

Tovább

Hamarosan zárul az idei „Év Biztosítója” szavazás, ha még nem mondta el véleményét most még megteheti.

Tovább

Sok családnak hatalmas segítség a CSOK és a mellé felvehető hitel, de ha igényeljük a 10 millió forintos kölcsönt is az állami támogatás mellé, érdemes átgondolni, hogy milyen kiadásokkal jár a hitel felvétele.

Tovább

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szinten biztosítjuk az autónkat a károkkal szemben. Sokaknak azonban nem fér bele az akár évi több százezer forintos casco-biztosítás. Ugyanakkor van olyan finanszírozási forma, ahol kötelező. Vajon az autóhitel is ilyen?

Tovább

Nem egyszerű feladat a céljainknak leginkább megfelelő kölcsön felkutatása. Megannyi buktató van, de egyik sem olyan, amely ne lenne elkerülhető egy kis odafigyeléssel. Ráadásul a jól megalapozott hitelválasztás százezreket, de akár milliókat is érhet. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb hibát, amelyeket könnyedén elkerülhetünk.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: