BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Budapest, 2006. április 25. (Világgazdaság) Az EU-s egészségkártya Horvátországban és Svájcban is használható. Kiterjesztette az európai egészségkártya használatát Horvátországra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), így a magyarok ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe a sürgősségi ellátásokat, mint a horvát biztosítottak.

Tovább

A biztosítók lakásbiztosítási szerződései első látásra meglehetősen hasonlítanak egymásra ? még teljesen azonos mondatokat is lehet bennük találni szép számmal. Mégsem egyformák azonban. A legnagyobb különbség persze a biztosítások díjában vannak, de most a tartalmi különbözőségeket mutatjuk meg.

Tovább

A fogyasztók védelme érdekében a PSZÁF kiemelten figyeli az mlm (multi level marketing) alapú értékesítést az életbiztosítások terén.

Tovább

2005. november 5. (vezess.hu) - Egyre többen kötnek kötelező biztosítást interneten. Bizonyos adatok szerint a MÁV nyer, az Allianz, az Argosz és az Union veszít az átigazolási szezonon.

Tovább

Azt körülbelül mindenki tudja, hogy a közúti járművekre milyen biztosításokat kell, és milyet lehet kötni (kötelező felelősségbiztosítás, többfajta Casco). Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a vízijárműveket is lehet, és érdemes biztosítani, mindegy, hogy vitorláshajóról, motorcsónakról, vagy akár jetskiről legyen szó. A szerződések ráadásul ez esetben egyszerre tartalmazhatnak felelősség- és vagyonbiztosítást is.

Tovább

Ahogy már megszokhattuk, az idei november is a kötelező biztosítóváltásról szól majd. A biztosítóknál már nagy a készülődés, a szakemberek gőzerővel dolgoznak a 2008-as év díjain.

Tovább

Az utasbiztosítással kapcsolatos híreket és újdonságokat figyelve sok érdekességet lehet megtudni. Ezek között szerepel egy első hallásra meghökkentő állítás, amelyet azonban kicsit továbbgondolva rájöhetünk, hogy mi az összefüggés az utasbiztosítás és a vizitdíj között.

Tovább

A nyaralási szezon közepe táján körbejártuk, hogy mi a helyzet az utasbiztosításokkal, milyenek az idei kötési tapasztalatok. Az összkép meglehetősen vegyesre sikeredett.

Tovább

Hónapok óta szinte minden nap hallhatunk az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, de még mindig nem tudhatjuk, hogy mi is fog történni. Az egyetlen biztos pont, hogy a jelenlegi helyzet, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem túl hatékony működése változtatásra szorul.

Tovább

A cikk utolsó mondatával kezdjük: ne induljon külföldi útjára utasbiztosítás nélkül! De miért kell ezt újra és újra elmondanunk? A felmérések szerint az EU régi tagállamainak polgárai 80-90 %-ban kötnek utasbiztosítást, míg ez az arány Magyarországon még mindig csak 30-35 %, ami azt jelenti, hogy három utazóból kettő biztosítási védelem nélkül utazik külföldre?

Mi lehet ennek az oka?

Tovább

A cikk címében látszólag két össze nem függő fogalom szerepel, azonban mint látni fogjuk, az időjárás megváltozása valóban megdrágíthatja még a lakásbiztosításunk díját is.

Tovább

Mostanában egyre többször szerepelnek viharról, jégesőről és felhőszakadásról szóló hírek az írott és az elektronikus sajtóban. Hogy ez valóban a globális felmelegedés hatása-e, vagy csak a statisztikai átlagtól való eltérés, komoly vitatéma a tudósok körében, mi azonban most ezek biztosítási vonatkozásait tekintjük át.

Tovább

Budapest, 2006. szeptember 19. (Origo) - A magyarországi biztosítók méltányosságból kifizetnék a televízió székházában és az ott parkoló autókban esett károkat, annak ellenére, hogy a tüntetés vagy zavargás miatt bekövetkezett károkra mentességük lenne. A tárgyalások már folynak az ügyben. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a biztosítási szerződésben szereplő feltételek az irányadóak, ezek viszont nem vonatkoznak a zavargás, háború vagy terrorizmus miatt keletkezett károkra.

Tovább

Budapest, 2006. október 3. (vezess.hu) 3-5 százalékkal növekedhetnek idén a kötelezőbiztosítási tarifák a Világgazdaság információi szerint. Akár évi 20 ezer forintot is lehet spórolni egy biztosító váltással, amire év végéig van lehetőség.

Tovább

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy az egészségbiztosítás rendszer átalakítás politikai vitájáról nem kívánunk szólni (majd ha a szakmai érvek kerülnek előtérbe), sőt, még kommentálni sem óhajtjuk azokat. Viszont érdemes tudni pár dolgot a hazai biztosítók kínálatában az egészségbiztosítással kapcsolatos termékekről, újonnan megjelenő kiegészítőkről.

Tovább

Mindenki előtt ismert, hogy ha egy biztosítási, kárrendezési ügyben a biztosító és az ügyfél nem jut közös álláspontra, akkor a végső döntést a bíróság mondja ki. Ilyen ügyeket szinte mindennap tárgyalnak, de ezek eredménye általában csak az adott ügyre van hatással. Néha azonban a bíróság olyan megállapításokat tesz, amely már nem csak a konrét esetre vonatkozik, hanem akár a biztosítók által alkalmazott eljárásokat, sőt, akár a biztosítási szerződések feltételeit is megváltoztatják.

Tovább

Lassan-lassan körvonalazódik az egészségbiztosítási rendszer átalakításának modellje, azonban a politikusok egyezkedése, és azok várható eredménye kételyeket ébreszt az üzletág iránt egyébként érdeklődő üzleti biztosítókban.

Tovább

A múlt hét közepén indult kötelező biztosító váltási szezon legnagyobb újdonsága - az idén több biztosító által is kínált - online kedvezmény. A www.biztositas.hu adatai alapján idén átlagosan 20-25 ezer forintot takaríthatunk meg kötelezőnkön!

Tovább

Nem segít a síelőknek az Európai Egészségbiztosítási Kártya

A késve indult síszezon ellenére 2010-ben is a neten kötött utasbiztosítások számának növekedésére számít a Biztosítás.hu internetes alkuszi portál.

Tovább

Budapest, 2006. május 23. (Napi Online) Érdemes előre tájékozódni a csomagról! Május végére beindul az idegenforgalom, azokra az üdülőhelyekre is elindulnak az első charterjáratok, amelyeken a legkésőbb telnek meg a szállodák.

Tovább

Budapest, 2005.10.30 (MTI) - A biztosító társaságok jövő évi díjai infláció alatti mértékben, átlagosan 2 százalék körüli mértékben emelkedtek, egyre több a díjkedvezmény így a tarifarendszerek egyre áttekinthetetlenebbek. Kösse meg nálunk kötelezőjét!

Tovább

A munkanélküliség és munkaképesség elvesztése esetére köthető biztosítások legújabb generációja a Groupama-Garancia Biztosító által piacra dobott Életszínvonal Biztosítás nevű termék. A Groupama az OTP Bank stratégiai partnereként debütált ezen konstrukciójával, ami már nemcsak jövedelem kiegészítést ad az ügyfeleknek, hanem a bankban csoportos beszedési megbízással kezelt közüzemi számlákat is téríti. Berentés László, a Groupama bankbiztosítási főosztályvezetője úgy véli, hogy termékük iránt nagy lesz a kereslet az OTP ügyfelek körében, melyet egy, az ügyfelek körében végzett friss kutatással is alátámasztott.

Tovább

Április 12-én és 13-án került megrendezésre az IIR Magyarország szervezésében a Biztosítás 2011 konferencia, melyen az összes vezető biztosító részt vett. A kétnapos rendezvényen terítékre került többek között a biztosítási piac helyzete, valamint az online értékesítési lehetőségek is.

Tovább

A kötelező biztosításokhoz hasonlóan, az utasbiztosítási piacot is átrendezni látszik az Internet biztosította összehasonlíthatóság. Az öldöklő versenyben lemaradnak azok a biztosítók, amelyek nem differenciálják termékeiket az utazás célja, típusa és az utazók értéktárgyai szerint. Az Interneten keresztül néhány perc alatt megismerhető árak és szolgáltatások, egyszerű választást tesznek lehetővé, amivel egyre nagyobb számban élnek is honfitársaink.

Tovább

A tartalomból:

  • Lencsés Katalin: Diszkrimináció vagy differenciálás?
  • Koncz Tamás: A gépjármű kiterjesztett garancia biztosítás speciális kérdései
  • The Boston Consulting Group: Válságálló biztosítási ágazat megteremtése Hollandiában
  • Tánczos Vanda: Beértük-e már Európát?
  • Boros Pál: Új lehetőségek az életbiztosítások értékesítésének folyamatában
Tovább

Új tendenciák vannak kialakulóban a lakásbiztosítások piacán. Ennek kapcsán hívta fel a figyelmet a Genertel arra, hogy ezen biztosítások esetében nemcsak az árakat, hanem az egyes termékekhez kapcsolódó szolgáltatások körét is érdemes figyelni.

Tovább

A nemek közötti eddigi különbségtétel következtében az egyes biztosítások díjai a nőknek kedveztek inkább. Ez a különbség a legmarkánsabban az életbiztosítások terén jelentkezett.

Tovább

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia

A múlt hét egyik legfontosabb eseménye a március 22-én kedden a Portfolio.hu által megrendezésre került 2011-es Biztosítási Konferencia, melynek során a legnevesebb hazai szakértők, illetve a legnagyobb biztosítók vezetői tartottak előadást, adtak interjút.

Tovább

Fekete Jánosné duplán örülhetett annak, hogy a Biztosítás.hu internetes portálon váltott olcsóbb kötelezőre tavaly novemberben. Ő lett ugyanis a társaság által kisorsolt autó nyertese.

Tovább

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2008. április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb állománya átruházásának előkészítésére.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: