BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Megindult a verseny a munkanélküliség biztosítások piacán és ez egyre jobb szerződési feltételeket teremthet a munkanélküliség veszélyével komolyan szembenézni kénytelen magyar munkavállalók részére – adta hírül a munkanélküliség biztosításokat ez idáig kizárólagosan forgalmazó internetes portál, a www.biztositas.hu sajtóközleménye.

Tovább

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének javaslatára, a Pénzügyminisztérium, várhatóan 2008. október 1-től hagyja jóvá az egyesület tevékenységi engedélyének visszavonását.

Tovább

Benyújtotta a parlamenthez a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény tervezetét a Pénzügyminisztérium. Az ellenzői a kötelező kampányok megszűnésétől és az ezzel együtt járó díjemelkedéstől féltik a piacot, a biztosítók azonban a lökésszerűen jelentkező adminisztrációs teher csökkentése és az ezzel együtt járó jobb szolgáltatási színvonal elérése érdekében, a tervezet mellett voksolnak. Úgy tűnik, hogy a tervezetből törvény lesz, így 2010 január elsejétől hivatalosan megszűnik az egységes évforduló.

Tovább

A tartalomból:

 • Összefoglaló beszámoló a X. AIDA BUDAPEST Biztosítási Kollokviumról és a II. AIDA EUROPE Konferenciáról
 • Dr. Julesz Máté: A Magyarországon külföldi fegyveres erők által üzemeltetett gépjárművel okozott károkról
 • Bartha Zoltán: „No casco” után „No díj”?
 • Biztonsági övek – szorosabbra húzva
Tovább

A fokozódó piaci verseny a gépjármű felelősség és lakásbiztosítások után a vállalati vagyonbiztosítások területét is elérte. A FBAMSZ összevetette a KKV-k 2008-as biztosítási díjait az ideiekkel, melyek összehasonlításából az jött ki, hogy a kis-, és középvállalkozások ma alapvetően 20-40 %-al alacsonyabb árért fedezhetik alapvető kockázataikat.

Tovább

Indul az utazási szezon

A szezon kezdetével újdonságokkal tarkított éles verseny indul az utasbiztosításokat kínáló hazai társaságok között. Már 9 biztosítónál köthetünk - korábban elképzelhetetlennek tűnő – azonnali hatállyal induló utasbiztosítást és új termékként jelenik meg, a kifejezetten motorosoknak szóló speciális utasbiztosítás is – áll a Biztosítás.hu internetes alkusz legfrissebb közleményében.

Tovább

A tartalomból:

 • Dr. Pataky Tibor: Beszámoló a Magyar Jogász Egylet Biztosítási Jogi Szakosztályának 2008. október 28-i szekcióüléséről
 • Takáts Péter: A biztosításközvetítés közjogi szabályozásáról az "AIDA Distribution of Insurance Products working Party" budapesti ülése kapcsán
 • BDr. Julesz Máté: Abiztosítóegyesület szolidáris jellege
Tovább

Budapest, 2006. június 6. (FigyelőNet) - A magyarok mindössze 35 százaléka köt utasbiztosítást, mielőtt külföldre menne, pedig a teljes körű biztonságért kért napi 300-500 forint nem túl sok ? vélték a hazai biztosítók képviselői a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdai sajtótájékoztatóján. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az ingyenes egészségbiztosítási kártyával az EU-tagországokban csak korlátozott szolgáltatások járnak, és a bankkártyás biztosítások is rejthetnek kockázatot

Tovább

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) 2008. július 24-i rendkívüli közgyűlésén a tagok többsége szavazással elutasította, hogy tagdíj-kiegészítés, pótbefizetés teljesítésével rendezzék az egyesület helyzetét, szüntessék meg annak tartalék- és tőkehiányát és hárítsák el a tagok közvetlen kárfelelősségének lehetőségét, ha a MÁV ÁBE eszközei elfogynak.

Tovább

A társaság tizedik alkalommal ítélte oda az Év Alkusza díjat! A biztosítási piacnak évről évre egyre meghatározóbb szereplői az alkuszok, az általuk közvetített szerződések darabszáma és állománydíja folyamatosan nő.

Tovább

Még nagyobb a megtakarítás lehetősége! Az elmúlt évek késhegyre menő kötelező kampányai után az autósok mostantól a CASCO tekintetében is valódi nyertesei lehetnek a biztosítók közötti versenynek. A bővülő kínálatú CASCO piac ugyanis magasabb átlagdíjából adódóan jóval nagyobb díjkülönbségeket hordoz, mint kötelező társa és választható fedezeteivel ma már igazi alternatívát kínál minden autósnak.

Tovább

Budapest, 2005.10.31. (Reggel.hu) - Október 29-én napvilágot látott minden idők legbonyolultabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kínálata. A tavalyi évhez hasonlóan igen nagy díjkülönbségek láthatók a biztosítók ajánlatai között.

Tovább

Nyerteseink: Lezárult a Biztosítás.hu Kft. 2007-évi kötelező biztosítási nyereményjátéka! Kisorsoltuk a nyerteseket, akiknek ezúton is gratulálunk! A nyertesek neveit ide kattintva megtekintheti!

Tovább

Bemondásra is el kell majd fogadni a biztosítóknak a váltók bónuszát

Az autósok számára kedvező változásokat tartalmaz a Pénzügyminisztérium "Bonus-Malus" rendszert szabályozó új rendelete, mely a nyáron elfogadott Kötelező Biztosításról szóló törvényhez kapcsolódóan a napokban jelent meg.

Tovább

Szinte minden este láthatunk a híradásokban egy-egy esetet, ami eszünkbe juttathatja, hogy szükségünk van otthonunk biztosítására. Az újságokban is rendszeresen olvashatunk lakástüzekről, gázrobbanásról, vihar által megrongált, vagy éppen villámcsapott épületekről, a lakásbetöréssel kapcsolatos hírek pedig már talán megszokottá is váltak.

Tovább

12 és 15 milliárd Ft között spórolhatunk az idei kampányban!

Több mint kétszer annyi autós váltott kötelezőt az idei kampány első három napján, mint az előző évben, adta hírül a Biztosítás.hu internetes portál. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően idén minden bizonnyal megdől majd a tavalyi 700 ezres váltási rekord, és akár 15 milliárd is lehet a biztosítót váltó autósok együttes megtakarítása.

Tovább

Budapest, 2005.10.26 - A kötelező biztosításnál az alkuszcégek jelentik a jó megoldást - állítják az alkuszok.

Tovább

Budapest, 2005.11.04. (napi,hu) - Az online kedvezményének köszönhetően a váltók mintegy 45 százaléka MÁV-hoz szerződik, míg a legtöbben az Uniontól az Argosztól és az Allianztól távoznak. Dúl az árverseny a kötelező piacon - állapítja meg a biztositas.hu.

Tovább

A Biztosítók október 30-án teszik közzé a 2007 évre vonatkozó kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díjaikat. A díjak a Magyar Nemzetben a Népszavában és oldalunkon lesznek elérhetőek. Idén mintegy 13 biztosító köztük 3 egyesület lesz megtalálható a kínálatban (ebből a TIR Biztosító egyesület nem fogadhat ajánlatokat a kampány során (PSZÁF határozata alapján)). A várhatóan idén is komoly díjversenynek ismét csak az autósok lehetnek a győztesei, akik várhatóan több tízezer forintot is megtakaríthatnak kötelezőjükön. Továbbra is javasolt mindenkinek az online szerződéskötés, hiszen az Interneten keresztül megkötött biztosítások nem csak hogy olcsóbbak lehetnek (köszönhetően az online kedvezményeknek), de megkötésükkor az autós mentesül az utána járás fáradalmaitól. A Biztosítás.hu a kötelező biztosítóváltás kapcsán minden szolgáltatását díjmentesen nyújtja.

Tovább

Sokszor, sok helyen leírtuk már tanácsunkat: külföldi utazásra, nyaralásra ne induljuk el utasbiztosítás nélkül. Most a leggyakoribb érveinket is csak vázlatosan soroljuk fel: ez a biztosítási forma széleskörű szolgáltatásokat tartalmaz, sokkal előnyösebb, mint ha a nehézkesen kiváltható és szűkített szolgáltatásokat, lehetőségeket tartalmazó Európai Egészségbiztosítási Kártyára bíznánk magunkat, és nem utolsósorban baj esetén valóban értékes szolgáltatásokat kaphatunk, mégpedig magyar nyelven a biztosító assistance-központjától. Az utazás, nyaralás költségeihez képest az utasbiztosítás díja szinte elhanyagolható, de ezért a díjért akár több tízmilliós szolgáltatást is kaphatunk.

Tovább

Hosszú hónapok óta figyeljük, hogy milyen hírek szivárognak ki az új egészségbiztosítási rendszerről, de eddig nem sok konkrétumot tudhattunk meg. A legújabb hírek szerint viszont már csak két változatról tárgyalnak az ajtók mögött. Ezek közös jellemzője, hogy mindkettő azonos arányban osztaná meg az állami és a magánszféra között a biztosítási piacot, de mindezt eltérő módszerekkel és intézményekkel valósítanák meg.

Tovább

Az idei kötelező biztosítási szezon félidejében az előzetes várakozásoknak megfelelően több rekord is biztosan megdőlni látszik.

A biztosítóváltás lehetősége lassan már mindenki előtt ismert, és egyre többen használják ki az interneten fellelhető kalkulátorok nyújtotta előnyöket is.

Tovább

A vállalkozások, különösen az építőipari cégek esetében jól bevált biztosítási forma az építés-szerelés biztosítás, a lakosság körében azonban messze nem közismert. Pedig a lakásbiztosítások nem vonatkoznak az építés alatt álló épületekre, de sok esetben még a felújítás alatt állókra sem. Biztosításra pedig ekkor is szükség van, egyrészt mert arra mindig szükség van, másrészt a felvett hitelek fedezeteként is.

Tovább

Az elmúlt hetekben-hónapokban több olyan jogszabályváltozásról is hallhattunk, amelyek befolyásolják a biztosítási piac működését, a biztosítási piac résztvevői és az ügyfelek kapcsolatát.

Tovább

Oldalunk a www.biztosítás.hu 2006-10-31-én este - versenytársait és a Biztosítók Szövetségének honlapját egyaránt megelőzve - elsőként tette közzé a 2007-évi kötelező gépjármű felelősségi díjakat. Az ez idáig legbonyolultabb és struktúrájában az előző évhez képest legtöbbet változó tarifák elkészítése komoly szakmai feladatot jelentett, ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy mi készültünk el velük elsőkét. Az elkövetkező napokban egymás után más oldalak is közzéteszik majd a tarifákat, de az idei versenyben az első ez az oldal. Reméljük minden kedves ügyfelünknek segítséget nyújthatunk abban, hogy megtalálja a számára legjobb kötelezőt.

A Biztosítás.hu Csapata

Tovább

Januárban 50%-kal nőtt a kötelező biztosítások átlagdíja

A rekordszámú novemberi kötelező váltás miatt idén is késnek majd valamennyit a biztosítók csekkjei. A Biztosítás.hu internetes portál közleménye szerint egy törvény változásának köszönhetően azonban az autósoknak nem kell aggódniuk díjaik befizetése miatt. A Biztosítás.hu ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy január 1-jével, több mint 50%-kal nőttek a kötelező biztosítások díjai. A díjak növekedése az egységes biztosítási évforduló eltörlése miatt a jövőben egyre jobban sújtja majd az autósokat.

Tovább

A Pénzügyminisztérium a PSZÁF kezdeményezéséről – MÁV ÁBE tevékenységi engedélye

A Pénzügyminisztérium – azután, hogy megkapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kezdeményezését a MÁV Általános Biztosító Egyesület biztosítási tevékenységi engedélyének visszavonásáról – azonnal megvizsgálja az ügyet.

Tovább

A tartalomból:

 • Trunkó Barnabás: A Mabisz 2008. évi tevékenységéről és további céljairól
 • Dr. Julesz Máté, tudományos kutató (Szeged): Mindenkinek joga van
 • BIZTOSÍTÁRS Magazin:Ki van zárva?
 • BIZTOSÍTÁRS Magazin: A mackók világa
 • BIZTOSÍTÁRS Magazin: Biztonságban otthon vagyunk?
 • Cseh biztosításpiaci körkép - Ema Novotná, a Pojistny obzor főszerkesztőjének előszava
 • www.pszaf.hu: Kihívások előtt a Felügyelet
Tovább

Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, a legtöbb biztosító ismét engedett díjaiból a megjelent tarifák tanulsága szerint. A Biztosítás.hu internetes alkuszi portál elemzéséből megtudhatjuk: ha a kötelező mellett most novemberben lakás és CASCO biztosításainkat is újrakötjük, egy időre elkerülhetjük a januártól kivetésre kerülő újabb adóterheket.

Tovább

Biztosítatlan világcsúcs

A nagy nyári melegek időszakában egy üdítően friss hírt tett közzé a Reuters hírügynökség. A hír szerint nagy meglepetés érte a holland rendőrség tagjait, amikor egy 84 éves bácsika által vezetett autót állítottak meg ellenőrzésre.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: