BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

BIZTOSÍTÁSI HÍREK

A Generali nemrégiben végzett kutatást a 20 és 55 év közöttiek körében, melynek célja az volt, hogy felmérje a két legnagyobb egészségügyi kockázat, a dohányzás és a túlsúly gyakoriságát, valamint a megkérdezettek elképzelését az egészséges életmódról.

Tovább

Budapest, 2005.10.30 (MTI) - A biztosító társaságok jövő évi díjai infláció alatti mértékben, átlagosan 2 százalék körüli mértékben emelkedtek, egyre több a díjkedvezmény így a tarifarendszerek egyre áttekinthetetlenebbek. Kösse meg nálunk kötelezőjét!

Tovább

A társaság tizedik alkalommal ítélte oda az Év Alkusza díjat! A biztosítási piacnak évről évre egyre meghatározóbb szereplői az alkuszok, az általuk közvetített szerződések darabszáma és állománydíja folyamatosan nő.

Tovább

Budapest, 2005.10.31. (Reggel.hu) - Október 29-én napvilágot látott minden idők legbonyolultabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kínálata. A tavalyi évhez hasonlóan igen nagy díjkülönbségek láthatók a biztosítók ajánlatai között.

Tovább

Nyerteseink: Lezárult a Biztosítás.hu Kft. 2007-évi kötelező biztosítási nyereményjátéka! Kisorsoltuk a nyerteseket, akiknek ezúton is gratulálunk! A nyertesek neveit ide kattintva megtekintheti!

Tovább

Bemondásra is el kell majd fogadni a biztosítóknak a váltók bónuszát

Az autósok számára kedvező változásokat tartalmaz a Pénzügyminisztérium "Bonus-Malus" rendszert szabályozó új rendelete, mely a nyáron elfogadott Kötelező Biztosításról szóló törvényhez kapcsolódóan a napokban jelent meg.

Tovább

12 és 15 milliárd Ft között spórolhatunk az idei kampányban!

Több mint kétszer annyi autós váltott kötelezőt az idei kampány első három napján, mint az előző évben, adta hírül a Biztosítás.hu internetes portál. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően idén minden bizonnyal megdől majd a tavalyi 700 ezres váltási rekord, és akár 15 milliárd is lehet a biztosítót váltó autósok együttes megtakarítása.

Tovább

A Biztosítók október 30-án teszik közzé a 2007 évre vonatkozó kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díjaikat. A díjak a Magyar Nemzetben a Népszavában és oldalunkon lesznek elérhetőek. Idén mintegy 13 biztosító köztük 3 egyesület lesz megtalálható a kínálatban (ebből a TIR Biztosító egyesület nem fogadhat ajánlatokat a kampány során (PSZÁF határozata alapján)). A várhatóan idén is komoly díjversenynek ismét csak az autósok lehetnek a győztesei, akik várhatóan több tízezer forintot is megtakaríthatnak kötelezőjükön. Továbbra is javasolt mindenkinek az online szerződéskötés, hiszen az Interneten keresztül megkötött biztosítások nem csak hogy olcsóbbak lehetnek (köszönhetően az online kedvezményeknek), de megkötésükkor az autós mentesül az utána járás fáradalmaitól. A Biztosítás.hu a kötelező biztosítóváltás kapcsán minden szolgáltatását díjmentesen nyújtja.

Tovább

Azok, akik csak augusztus 15-e után váltanak az alábbiakkal kell számoljanak:

Tovább

Forrong a lengyelországi bróker éra…35 biztosítási bróker pert indított az RSA Group tulajdonában levő Link4 biztosító ellen.

Tovább

A mezőgazdasági géptörési biztosítások terén, hasonlóan a CASCO piachoz, a konstrukciók díjai között akár kétszeres különbség is előfordulhat.

Tovább

Az egyik gazdasági napilap több szakembert szólaltatott meg egy, az általa leközölt cikkben, melynek témája az életbiztosítási piac jelenlegi helyzete.

Tovább

Az egyik hazai internetes biztosító a napokban közzétett európai körképéből kiderül: a magyarok a középmezőnyben, azon belül is az igényesebb szegmensben találhatóak lakásbiztosítás szempontjából.

Tovább

Az életünk folyamán sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor meg kell védenünk magunkat jogi szempontból. Az egyik leggyakoribb ilyen esetet, szakkifejezéssel élve, passzív státusznak hívják.

Tovább

2012. december 21-ével érvényét veszti az, a biztosítási szakmában használt több, mint 200 éves gyakorlat, mely szerint a biztosítók megkülönböztetik a nemeket, ami például eltérő díjszabásban nyilvánul meg.

Tovább

Az egyik hazai nagy biztosító felmérése szerint amellett, hogy a magyar lakóingatlanok mintegy háromnegyed biztosítva van, az alulbiztosítottság aránya még mindig nagyon alacsony.

Tovább

Július hónap mozgalmasnak bizonyult a biztosítók számára a lakásbiztosítási kárbejelentések szempontjából.

Tovább

Külföldön bevett gyakorlat idegen országokba utazás esetén utasbiztosítás kötése. Ezzel a magyarok nagyrésze is tisztában van, azonban még mindig kevesen biztosítják be magukat a nyaralásuk idejére.

Tovább

Az online alkuszoknál rengeteg tapasztalat halmozódott fel azóta, hogy a biztosítás kötések színtere egyre inkább áthelyeződik az internet világába.

Tovább

A 2010. január után vásárolt autók kötelező gépjármű-felelősség biztosításának évfordulója már nem december 31., így ők a nagy novemberi kampányból kikerülnek.

Tovább

2010 rekordévnek számít a lakásbiztosítási kárkifizetések terén. A MABISZ adatai szerint ez az összeg tavaly elérte a 25 milliárd forintot, ami jelentősnek mondható, ha szembeállítjuk a biztosítók 2010. első félévi adózás utáni összbevételével (élet és nem-élet ágakat összegezve), ami 27 milliárd volt.

Tovább

Budapest, 2006. április 25. (Világgazdaság) Az EU-s egészségkártya Horvátországban és Svájcban is használható. Kiterjesztette az európai egészségkártya használatát Horvátországra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), így a magyarok ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe a sürgősségi ellátásokat, mint a horvát biztosítottak.

Tovább

A fogyasztók védelme érdekében a PSZÁF kiemelten figyeli az mlm (multi level marketing) alapú értékesítést az életbiztosítások terén.

Tovább

2005. november 5. (vezess.hu) - Egyre többen kötnek kötelező biztosítást interneten. Bizonyos adatok szerint a MÁV nyer, az Allianz, az Argosz és az Union veszít az átigazolási szezonon.

Tovább

Azt körülbelül mindenki tudja, hogy a közúti járművekre milyen biztosításokat kell, és milyet lehet kötni (kötelező felelősségbiztosítás, többfajta Casco). Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a vízijárműveket is lehet, és érdemes biztosítani, mindegy, hogy vitorláshajóról, motorcsónakról, vagy akár jetskiről legyen szó. A szerződések ráadásul ez esetben egyszerre tartalmazhatnak felelősség- és vagyonbiztosítást is.

Tovább

Hónapok óta szinte minden nap hallhatunk az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, de még mindig nem tudhatjuk, hogy mi is fog történni. Az egyetlen biztos pont, hogy a jelenlegi helyzet, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem túl hatékony működése változtatásra szorul.

Tovább

A cikk utolsó mondatával kezdjük: ne induljon külföldi útjára utasbiztosítás nélkül! De miért kell ezt újra és újra elmondanunk? A felmérések szerint az EU régi tagállamainak polgárai 80-90 %-ban kötnek utasbiztosítást, míg ez az arány Magyarországon még mindig csak 30-35 %, ami azt jelenti, hogy három utazóból kettő biztosítási védelem nélkül utazik külföldre?

Mi lehet ennek az oka?

Tovább

Mostanában egyre többször szerepelnek viharról, jégesőről és felhőszakadásról szóló hírek az írott és az elektronikus sajtóban. Hogy ez valóban a globális felmelegedés hatása-e, vagy csak a statisztikai átlagtól való eltérés, komoly vitatéma a tudósok körében, mi azonban most ezek biztosítási vonatkozásait tekintjük át.

Tovább

Budapest, 2006. szeptember 19. (Origo) - A magyarországi biztosítók méltányosságból kifizetnék a televízió székházában és az ott parkoló autókban esett károkat, annak ellenére, hogy a tüntetés vagy zavargás miatt bekövetkezett károkra mentességük lenne. A tárgyalások már folynak az ügyben. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a biztosítási szerződésben szereplő feltételek az irányadóak, ezek viszont nem vonatkoznak a zavargás, háború vagy terrorizmus miatt keletkezett károkra.

Tovább

Budapest, 2006. október 3. (vezess.hu) 3-5 százalékkal növekedhetnek idén a kötelezőbiztosítási tarifák a Világgazdaság információi szerint. Akár évi 20 ezer forintot is lehet spórolni egy biztosító váltással, amire év végéig van lehetőség.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: