BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Budapest, 2005.10.26 - A kötelező biztosításnál az alkuszcégek jelentik a jó megoldást - állítják az alkuszok.

Tovább

Budapest, 2005.11.04. (napi,hu) - Az online kedvezményének köszönhetően a váltók mintegy 45 százaléka MÁV-hoz szerződik, míg a legtöbben az Uniontól az Argosztól és az Allianztól távoznak. Dúl az árverseny a kötelező piacon - állapítja meg a biztositas.hu.

Tovább

Sokszor, sok helyen leírtuk már tanácsunkat: külföldi utazásra, nyaralásra ne induljuk el utasbiztosítás nélkül. Most a leggyakoribb érveinket is csak vázlatosan soroljuk fel: ez a biztosítási forma széleskörű szolgáltatásokat tartalmaz, sokkal előnyösebb, mint ha a nehézkesen kiváltható és szűkített szolgáltatásokat, lehetőségeket tartalmazó Európai Egészségbiztosítási Kártyára bíznánk magunkat, és nem utolsósorban baj esetén valóban értékes szolgáltatásokat kaphatunk, mégpedig magyar nyelven a biztosító assistance-központjától. Az utazás, nyaralás költségeihez képest az utasbiztosítás díja szinte elhanyagolható, de ezért a díjért akár több tízmilliós szolgáltatást is kaphatunk.

Tovább

Hosszú hónapok óta figyeljük, hogy milyen hírek szivárognak ki az új egészségbiztosítási rendszerről, de eddig nem sok konkrétumot tudhattunk meg. A legújabb hírek szerint viszont már csak két változatról tárgyalnak az ajtók mögött. Ezek közös jellemzője, hogy mindkettő azonos arányban osztaná meg az állami és a magánszféra között a biztosítási piacot, de mindezt eltérő módszerekkel és intézményekkel valósítanák meg.

Tovább

A vállalkozások, különösen az építőipari cégek esetében jól bevált biztosítási forma az építés-szerelés biztosítás, a lakosság körében azonban messze nem közismert. Pedig a lakásbiztosítások nem vonatkoznak az építés alatt álló épületekre, de sok esetben még a felújítás alatt állókra sem. Biztosításra pedig ekkor is szükség van, egyrészt mert arra mindig szükség van, másrészt a felvett hitelek fedezeteként is.

Tovább

Az elmúlt hetekben-hónapokban több olyan jogszabályváltozásról is hallhattunk, amelyek befolyásolják a biztosítási piac működését, a biztosítási piac résztvevői és az ügyfelek kapcsolatát.

Tovább

Budapest, 2007. január 9. (Klubrádió riport) - Néhány kérdés ízelítőül: külföldi utazás nélkülözhetetlen kelléke az utasbiztosítás. Melyek a legfontosabb szolgáltatások és kik köthetnek utasbiztosítást? Uniós polgárként kell-e utasbiztosítás, vagy a hazai társadalombiztosítás révén jogosultak leszünk orvosi ellátásra a többi tagállamban is? Akkor is érdemes-e külön biztosítást kötni, ha pl. a bankkártyánkhoz kacsolódik ilyen jellegű biztosítás? A lassan remélhetőleg beköszöntő síszezon kapcsán mire hívná fel a hallgatók figyelmét?

Tovább

Akár 2-3-szoros árkülönbség is lehet a biztosítóknál kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások között - derül ki a napilapokban ma közzétett ajánlatokból. Aki vált, annak december 1-jéig kell felmondania régi biztosítójánál, és december 31-ig kell átszerződnie az újhoz.

Tovább

A nagy nyári melegek időszakában egy üdítően friss hírt tett közzé a Reuters hírügynökség. A hír szerint nagy meglepetés érte a holland rendőrség tagjait, amikor egy 84 éves bácsika által vezetett autót állítottak meg ellenőrzésre.

Tovább

A tartalomból:

  • Dr. Horváth János: Az egészségbiztosítás szakorvosképzés rövid története
  • BIZTOSÍTÁRS MAGAZIN, Bartha Zoltán: Belebetegszünk a válságba?!
  • Mi a panasz? - Válaszúton az egészség- és nyugdíjbiztosítás
  • Józsa Ferenc: „Kihalt minden, zene sem szól…” - A TANÁCSADÓ első számából
  • A PSZÁF Felügyeleti Tanács elnökének interjúja
  • www.piacesprofit.hu: A jövő a takarékoskodóké!
  • Richard Watson: Jövő-dosszié - Mit jósol a jelen a következő öt évtizedre?
  • www.scolar.hu: Soros György: A 2008-as hitelválság és következményei - A pénzügyi piacok új paradigmája
Tovább

A legnagyobb befektetési bankok, a Deutsche Bank , a Goldman Sachs és a JPMorgan Chase új üzletágba fogtak bele: emberi halálra szóló biztosításokkal kezdtek el foglalkozni.

Tovább

Az OEP adatai alapján 2010 első félévéhez képest csökkent az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) igénylések száma.

Tovább

Az Autós Nagykoalíció és a MABISZ július 5-én együttműködésük alapjául egy dokumentumot írt alá, melynek egyik sarkalatos pontja egy, a gépjárművek előéletét nyomon követő, lekérhető adatbázis létrehozása.

Tovább

Az autólopások statisztikáját tekintve elmondható, hogy Budapest és Pest megye jár az élen országos szinten, itt történik ugyanis az összes lopás 74%-a. A lopáskárt csak a CASCO téríti meg, azonban az autósok csak mintegy ötöde rendelkezik ilyen biztosítással.

Tovább

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. menedzsmentje azt a döntést hozta, hogy 2011. május 24-el kilép a MABISZ-ból.

Tovább

A múlt héten kiadott új NGM rendelet értelmében ezentúl kizárólag elektronikus úton zajlik majd a biztosítók közötti adatforgalom a kártörténeti nyilvántartás rendszerében.

Tovább

A biztosítók lakásbiztosítási szerződései első látásra meglehetősen hasonlítanak egymásra ? még teljesen azonos mondatokat is lehet bennük találni szép számmal. Mégsem egyformák azonban. A legnagyobb különbség persze a biztosítások díjában vannak, de most a tartalmi különbözőségeket mutatjuk meg.

Tovább

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy az egészségbiztosítás rendszer átalakítás politikai vitájáról nem kívánunk szólni (majd ha a szakmai érvek kerülnek előtérbe), sőt, még kommentálni sem óhajtjuk azokat. Viszont érdemes tudni pár dolgot a hazai biztosítók kínálatában az egészségbiztosítással kapcsolatos termékekről, újonnan megjelenő kiegészítőkről.

Tovább

Még nagyobb a megtakarítás lehetősége! Az elmúlt évek késhegyre menő kötelező kampányai után az autósok mostantól a CASCO tekintetében is valódi nyertesei lehetnek a biztosítók közötti versenynek. A bővülő kínálatú CASCO piac ugyanis magasabb átlagdíjából adódóan jóval nagyobb díjkülönbségeket hordoz, mint kötelező társa és választható fedezeteivel ma már igazi alternatívát kínál minden autósnak.

Tovább

Oldalunk a www.biztosítás.hu 2006-10-31-én este - versenytársait és a Biztosítók Szövetségének honlapját egyaránt megelőzve - elsőként tette közzé a 2007-évi kötelező gépjármű felelősségi díjakat. Az ez idáig legbonyolultabb és struktúrájában az előző évhez képest legtöbbet változó tarifák elkészítése komoly szakmai feladatot jelentett, ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy mi készültünk el velük elsőkét. Az elkövetkező napokban egymás után más oldalak is közzéteszik majd a tarifákat, de az idei versenyben az első ez az oldal. Reméljük minden kedves ügyfelünknek segítséget nyújthatunk abban, hogy megtalálja a számára legjobb kötelezőt.

A Biztosítás.hu Csapata

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: