BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

BIZTOSÍTÁSI HÍREK

Budapest, 2006. április 25. (Világgazdaság) Az EU-s egészségkártya Horvátországban és Svájcban is használható. Kiterjesztette az európai egészségkártya használatát Horvátországra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), így a magyarok ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe a sürgősségi ellátásokat, mint a horvát biztosítottak.

Tovább

2005. november 5. (vezess.hu) - Egyre többen kötnek kötelező biztosítást interneten. Bizonyos adatok szerint a MÁV nyer, az Allianz, az Argosz és az Union veszít az átigazolási szezonon.

Tovább

Azt körülbelül mindenki tudja, hogy a közúti járművekre milyen biztosításokat kell, és milyet lehet kötni (kötelező felelősségbiztosítás, többfajta Casco). Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a vízijárműveket is lehet, és érdemes biztosítani, mindegy, hogy vitorláshajóról, motorcsónakról, vagy akár jetskiről legyen szó. A szerződések ráadásul ez esetben egyszerre tartalmazhatnak felelősség- és vagyonbiztosítást is.

Tovább

Hónapok óta szinte minden nap hallhatunk az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, de még mindig nem tudhatjuk, hogy mi is fog történni. Az egyetlen biztos pont, hogy a jelenlegi helyzet, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem túl hatékony működése változtatásra szorul.

Tovább

A cikk utolsó mondatával kezdjük: ne induljon külföldi útjára utasbiztosítás nélkül! De miért kell ezt újra és újra elmondanunk? A felmérések szerint az EU régi tagállamainak polgárai 80-90 %-ban kötnek utasbiztosítást, míg ez az arány Magyarországon még mindig csak 30-35 %, ami azt jelenti, hogy három utazóból kettő biztosítási védelem nélkül utazik külföldre?

Mi lehet ennek az oka?

Tovább

Mostanában egyre többször szerepelnek viharról, jégesőről és felhőszakadásról szóló hírek az írott és az elektronikus sajtóban. Hogy ez valóban a globális felmelegedés hatása-e, vagy csak a statisztikai átlagtól való eltérés, komoly vitatéma a tudósok körében, mi azonban most ezek biztosítási vonatkozásait tekintjük át.

Tovább

Budapest, 2006. szeptember 19. (Origo) - A magyarországi biztosítók méltányosságból kifizetnék a televízió székházában és az ott parkoló autókban esett károkat, annak ellenére, hogy a tüntetés vagy zavargás miatt bekövetkezett károkra mentességük lenne. A tárgyalások már folynak az ügyben. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a biztosítási szerződésben szereplő feltételek az irányadóak, ezek viszont nem vonatkoznak a zavargás, háború vagy terrorizmus miatt keletkezett károkra.

Tovább

Budapest, 2006. október 3. (vezess.hu) 3-5 százalékkal növekedhetnek idén a kötelezőbiztosítási tarifák a Világgazdaság információi szerint. Akár évi 20 ezer forintot is lehet spórolni egy biztosító váltással, amire év végéig van lehetőség.

Tovább

Mindenki előtt ismert, hogy ha egy biztosítási, kárrendezési ügyben a biztosító és az ügyfél nem jut közös álláspontra, akkor a végső döntést a bíróság mondja ki. Ilyen ügyeket szinte mindennap tárgyalnak, de ezek eredménye általában csak az adott ügyre van hatással. Néha azonban a bíróság olyan megállapításokat tesz, amely már nem csak a konrét esetre vonatkozik, hanem akár a biztosítók által alkalmazott eljárásokat, sőt, akár a biztosítási szerződések feltételeit is megváltoztatják.

Tovább

A múlt hét közepén indult kötelező biztosító váltási szezon legnagyobb újdonsága - az idén több biztosító által is kínált - online kedvezmény. A www.biztositas.hu adatai alapján idén átlagosan 20-25 ezer forintot takaríthatunk meg kötelezőnkön!

Tovább

Budapest, 2006. május 23. (Napi Online) Érdemes előre tájékozódni a csomagról! Május végére beindul az idegenforgalom, azokra az üdülőhelyekre is elindulnak az első charterjáratok, amelyeken a legkésőbb telnek meg a szállodák.

Tovább

Szinte minden este láthatunk a híradásokban egy-egy esetet, ami eszünkbe juttathatja, hogy szükségünk van otthonunk biztosítására. Az újságokban is rendszeresen olvashatunk lakástüzekről, gázrobbanásról, vihar által megrongált, vagy éppen villámcsapott épületekről, a lakásbetöréssel kapcsolatos hírek pedig már talán megszokottá is váltak.

Tovább

Budapest, 2005.10.26 - A kötelező biztosításnál az alkuszcégek jelentik a jó megoldást - állítják az alkuszok.

Tovább

Budapest, 2005.11.04. (napi,hu) - Az online kedvezményének köszönhetően a váltók mintegy 45 százaléka MÁV-hoz szerződik, míg a legtöbben az Uniontól az Argosztól és az Allianztól távoznak. Dúl az árverseny a kötelező piacon - állapítja meg a biztositas.hu.

Tovább

Sokszor, sok helyen leírtuk már tanácsunkat: külföldi utazásra, nyaralásra ne induljuk el utasbiztosítás nélkül. Most a leggyakoribb érveinket is csak vázlatosan soroljuk fel: ez a biztosítási forma széleskörű szolgáltatásokat tartalmaz, sokkal előnyösebb, mint ha a nehézkesen kiváltható és szűkített szolgáltatásokat, lehetőségeket tartalmazó Európai Egészségbiztosítási Kártyára bíznánk magunkat, és nem utolsósorban baj esetén valóban értékes szolgáltatásokat kaphatunk, mégpedig magyar nyelven a biztosító assistance-központjától. Az utazás, nyaralás költségeihez képest az utasbiztosítás díja szinte elhanyagolható, de ezért a díjért akár több tízmilliós szolgáltatást is kaphatunk.

Tovább

Hosszú hónapok óta figyeljük, hogy milyen hírek szivárognak ki az új egészségbiztosítási rendszerről, de eddig nem sok konkrétumot tudhattunk meg. A legújabb hírek szerint viszont már csak két változatról tárgyalnak az ajtók mögött. Ezek közös jellemzője, hogy mindkettő azonos arányban osztaná meg az állami és a magánszféra között a biztosítási piacot, de mindezt eltérő módszerekkel és intézményekkel valósítanák meg.

Tovább

A vállalkozások, különösen az építőipari cégek esetében jól bevált biztosítási forma az építés-szerelés biztosítás, a lakosság körében azonban messze nem közismert. Pedig a lakásbiztosítások nem vonatkoznak az építés alatt álló épületekre, de sok esetben még a felújítás alatt állókra sem. Biztosításra pedig ekkor is szükség van, egyrészt mert arra mindig szükség van, másrészt a felvett hitelek fedezeteként is.

Tovább

Az elmúlt hetekben-hónapokban több olyan jogszabályváltozásról is hallhattunk, amelyek befolyásolják a biztosítási piac működését, a biztosítási piac résztvevői és az ügyfelek kapcsolatát.

Tovább

Budapest, 2007. január 9. (Klubrádió riport) - Néhány kérdés ízelítőül: külföldi utazás nélkülözhetetlen kelléke az utasbiztosítás. Melyek a legfontosabb szolgáltatások és kik köthetnek utasbiztosítást? Uniós polgárként kell-e utasbiztosítás, vagy a hazai társadalombiztosítás révén jogosultak leszünk orvosi ellátásra a többi tagállamban is? Akkor is érdemes-e külön biztosítást kötni, ha pl. a bankkártyánkhoz kacsolódik ilyen jellegű biztosítás? A lassan remélhetőleg beköszöntő síszezon kapcsán mire hívná fel a hallgatók figyelmét?

Tovább

Akár 2-3-szoros árkülönbség is lehet a biztosítóknál kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások között - derül ki a napilapokban ma közzétett ajánlatokból. Aki vált, annak december 1-jéig kell felmondania régi biztosítójánál, és december 31-ig kell átszerződnie az újhoz.

Tovább

A nagy nyári melegek időszakában egy üdítően friss hírt tett közzé a Reuters hírügynökség. A hír szerint nagy meglepetés érte a holland rendőrség tagjait, amikor egy 84 éves bácsika által vezetett autót állítottak meg ellenőrzésre.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: