Biztosítás 2006-A biztosítási szektor kiemelt rendezvénye

Immár hatodik alkalommal „Biztosítás 2006” címmel 2006. március 27-30. között rendez az IIR Magyarország szakfórumot a hazai biztosítási szektor számára. Idén először (márc. 27-én) bővül a fórum külön szaknappal, amely a bank-biztosítás aktuális kérdéseire fókuszál. A szaknap során az érdeklődők megismerkedhetnek a biztosítók és bankok sikeres együttműködésének kulcspontjaival. Megvitatásra kerülnek a bankbiztosítás nemzetközi trendjei, a problémák és a „best practice”-ek, az együttműködés jogi lehetőségei, a közös értékesítés előnyei és lehetséges buktatói, a termékportfólió bővítése, valamint a fogyasztóvédelem álláspontja a keresztértékesítés kapcsán.

Biztosítás 2006-A biztosítási szektor kiemelt rendezvénye

A szakkonferencia (márc. 28-29.) első napján a makrogazdasági trendek felvázolását követően a neves szakemberek elemzik a határon átnyúló szolgáltatás ok lehetőségeit és a fióktelep ként való működés előnyeit és hátrányait. Felsővezetői kerekasztal-beszélgetést hallhatunk az öngondoskodás -típusú szemlélet elterjedéséről. A délután folyamán a módosuló szabályozások és hivatali állásfoglalások keretében a Ptk. Biztosítókra vonatkozó előírásai és a versenyjog kérdésköre kerül terítékre. A nap záró előadása az euró bevezetésével kapcsolatos várakozások és félelmek dilemmájáról szól.

A konferencia második napja az értékesítési csatornákra koncentrál, úgy mint a saját ügynökhálózat vs. független piaci tanácsadók, alkuszok, brókerek kitörési lehetőségei, valamint a távértékesítés. Ezt követően az érdeklődők választhatnak az élet és nem-életág szekció között. Az Életág szekció kiemelten foglakozik az életbiztosítás, az egészségpénz­tár, valamint a nyugdíjrendszer témakörökkel, míg a nem-életág kerekasztal-beszélgetései a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról , és az ipari biztosításokról szólnak. A szakfórumot workshop zárja 2006. március 30-án, amely összefoglaló módon ad választ a bankbiztosítási termékekkel kapcsolatos jogi problémákra . A szakfórum során több mint 30 neves biztosítási vezető és szakember állásfoglalásával ismerkedhet meg. A rendezvény szólni kíván a biztosítótársaságok és biztosítási brókercégek vezérigazgatóihoz, ügyvezetőihez, üzletág-igazgatóihoz, stratégiai-, értékesítési-, és marketing igazgatóihoz, üzlet- és termékfejlesztési vezetőihez, bankok vezérigazgatóihoz, ügyvezetőihez, üzletág-igazgatóihoz, stratégiai-, értékesítési- és marketing igazgatóihoz, üzlet- és termékfejlesztési vezetőihez, egészségpénztárak és nyugdíjpénztárak ügyvezető igazgatóihoz, továbbá nagyvállalatok biztosítási kockázatkezeléssel foglakozó szakembereihez.

Részletes program: www.iir-biztositas.hu

Vissza a lap tetejére
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Utolsó frissítés dátuma: