Könyvajánló-És mégis lapos a Föld

Az emberiség történetének majdani krónikásai, ha egyszer jelenkorunk, a korai 2000-es évek fejezetéhez érnek, vajon mit tartanak majd a legjelentősebb eseménynek? A terrorizmust, az iraki háborút, vagy azt a tényt, hogy a technológiai és egyéb változások miatt India, Kína és még jó néhány más ország is kitörölhetetlenül részese lett a világgazdaságnak és mindnyájunk életének? Vagy ennél is fontosabbnak találják majd azt megemlíteni, hogy a világ e két legnépesebb országának középosztálya egyszerre csak elkezdett meggazdagodni?Úgy tűnik, ahogy a Föld újra „lapossá válik”, a határok elmosódnak, a mesterséges korlátok és falak leomlanak, úgy kell egyre gyorsabban futnunk, hogy egy helyben maradhassunk. Vajon a soha nem látott, felfokozott tempójú fejlődésben az emberek, a társadalmi és politikai rendszerek is elveszíthetik a lábuk alól a talajt?

Könyvajánló-És mégis lapos a Föld

Thomas L. Friedman , a The New York Times Pulitzer-díjas publicistája első kézből, letehetetlenül izgalmas, mégis magas szellemiségű elemzésekben mutatja be a globalizációnak hívott sokrétű, néha kecsegtető, máskor inkább ijesztő jelenséget. A kritikusai által briliánsnak nevezett mű feltárja és értelmezi a globalizálódó Glóbuszon szemünk láttára zajló, gyakorta elképesztő folyamatokat. Utánozhatatlan könnyedséggel fordítja közérthető nyelvre az összetett külpolitikai, technológiai és gazdasági kérdéseket, míg leírja, hogyan lesz „mégis lapos a Föld” a XXI. század hajnalán; és mit jelent ez országok , vállalatok, közösségek és egyének szintjén.

A közérthetőség és a történet ellenállhatatlan sodrása együtt vezetett oda, hogy Friedman könyve az Egyesült Államok jelenleg legnagyobb példányszámban eladott nem-szépirodalmi műve. Ezzel egy időben - az értékes tartalom és a siker ilyen kombinációja ritkán fordul elő - elnyerte „Az év gazdasági könyve” címet is a mérvadó Financial Timesnál. Ezt a könyvet, amely a globalizáció mai állapotának időszerű és fontos összefoglalása, magyar olvasóknak is érdemes megismerni - bizonyosan mi is ugyanannyit fogunk vitatkozni és beszélni róla, mint olvasóinak milliói a világ más országban . (HVG könyvek)

Vissza a lap tetejére
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Utolsó frissítés dátuma: