Cselovszki Zsolt-Alkusztalálkozó a kiállító szemével

A Biztosítási Centrum Kft., mely 2004 óta tagja a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének, kiállítóként első alkalommal vett részt a 2006. szeptember 17-19. között Siófokon megrendezett 11. Országos Alkusztalálkozó és III. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás rendezvényen.

Cselovszki Zsolt-Alkusztalálkozó a kiállító szemével

Ezen a rangos eseményen kívántuk útjára indítani új üzletágunkat, a franchise országos hálózatépítést. Az alkusztalálkozón 78 alkuszcég, 23 biztosítótársaság, 3 ország 6 külföldi vendége képviseltette magát. A biztosítási tevékenységhez szorosan kapcsolódó cégek és biztosítótársaságok kiállítási standjai üde színfoltjai voltak a rendezvénynek, kiváló teret adtak a kötetlen szakmai beszélgetéseknek. Miután cégünk első alkalommal szerepelt kiállítóként a találkozón, nagy izgalommal láttunk standunk elkészítéséhez, melybe bevontuk a Braun Kft. munkatársait is, biztosítva ezzel, hogy kiállításunk a rangos szakmai találkozóhoz méltó legyen. Szerettünk volna egy figyelmet felkeltő, ugyanakkor szakmánkat is megjelenítő, a biztonságos közlekedést segítő kiállítási tárggyal is megjelenni. Ehhez a HONDA Hungary Kft. járult hozzá azzal, hogy a kiállítás és konferencia időtartamára rendelkezésünkre bocsátotta motorkerékpár-vezetéstechnikai szimulátorait. A HONDA Riding Trainer a valódi motorokéval teljesen megegyező motorkerékpár-kezelőszervekkel rendelkezik. A képernyőn mozgó veszélyekkel tarkított, valós forgalmi szituációk jelennek meg. Az oktatógépet kifejezetten a kezdő motorosok részére tervezték, hogy megtanulják a motorkerékpár-kezelés helyes alapfogásait, és idejében felismerjék a potenciálisan veszélyes közlekedési helyzeteket. A szimulátort vasárnap déltől kedd délig kipróbálhatták a résztvevők. Vasárnapra egy - a biztonságos közlekedés szempontjait figyelembe vevő - versenyt hirdettünk meg, melyre 59-en jelentkeztek. A HONDA Hungary Kft. által felajánlott díjat - meglepetésünkre - egy hölgy, Grandpierre Gabriella, a Groupama Biztosító Zrt. munkatársa nyerte. A kiállítók standjai igen ötletesek, színvonalasak voltak a kapcsolatokat építő társas- és nyereményjátékokkal, valamint az egészségmegőrzést elősegítő programokkal: vérnyomás- és koleszterinszint-mérés, testsúly-zsírtömeg arány mérés, életmód tanácsadás.

Vasárnap, szeptember 17-én, a szakmai konferencia programja a hivatalos megnyitóval indult, melyet rangos nemzetközi szaktekintélyek előadása és a már hagyományosnak tekinthető elnöki beszéd követett. Kiemelkedő volt az EU Bizottság Biztosítási Tagozata igazgatóhelyettesének, Alan Beverly úrnak az előadása, mely az Unióval kapcsolatos iránymutatásokat tárta fel. A szakmai szempontból nagy érdeklődést kiváltó vasárnapi programot a gálavacsora zárta, melyen a 15 éves fennállását ünneplő Szövetség köszöntötte 3 korábbi elnökét, ill. a jelenleg regnáló elnököt egy-egy palack - az alkalomhoz illően - 15 éves borral. Ekkor került sor a Szolgáltatásminőségi Díjak átadására a személy-, vagyon- és gépjármű-biztosítási kategóriákban. A biztosítási alkuszok által kitöltött online kérdőívek alapján mindhárom kategóriában a GENERALI-PROVIDENCIA Zrt. bizonyult a legjobbnak. A hétfői napon a kiállítók részére biztosított előadásokra került sor. Ezek a programok - a korábbi évekhez képest - sokkal szervezettebben kerültek lebonyolításra, csupán az előadások kiválasztása okozott problémát, mivel több, nagy érdeklődésre számot tartó előadás azonos időpontra esett. A hétfői napot - a tavalyi évhez hasonlóan - az AIG által szervezett fergeteges KaraokEst zárta.

A találkozó harmadik napja okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a résztvevők legnagyobb része ilyenkor már útnak indul hazafelé. Ezzel ellentétben az idén, az AIDA szekcióban tartott szakmai nap, valamint a „Színlelt szerződések a biztosításközvetítői szektorban” és a „ KGFB -kampány-start előtt” címmel megtartott kerekasztal-beszélgetés - a várakozáson felüli létszámban vonzotta az érdeklődőket. A kiváló témaválasztásnak köszönhetően komoly érdeklődés mutatkozott az OKJ-képzésről tartott előadás iránt, ahonnan a hallgatóság csak 18 órakor - a már lebontott kiállítási standokon keresztül - távozott. A nagy érdeklődésre való tekintettel és a fenti témák mind teljesebb kibontása érdekében e megbeszéléseket az alkusz klubokon keresztül tovább kell folytatni.

Összefoglalva: kiállítói szemmel is látva a rendezvényt, a szakmai programok a részvétel és az érdeklődés tekintetében az idei túlmutatott a korábbiakon, s elmondható, hogy ez az évenként megrendezett szakmai konferencia sikerre ítéltetett. Nem kétséges, hogy a jövőre is kiállítóként fogunk azon résztvenni, hiszen standunknál nagy érdeklődés mutatkozott a franchise hálózat iránt.

Vissza a lap tetejére
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Utolsó frissítés dátuma: