V. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás

, Hotel Azúr – Hotel Residence, 2008. szeptember 21-23. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége által életre hívott, az idén a FBAMSZ és a MABIASZ, a szervezett alkuszok közös összefogásával fémjelzett, immár V. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás 2008. szeptember 21-23. között kerül megrendezésre Siófokon.

V. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás

A két szövetség a piacon engedéllyel rendelkező közel 400 alkuszcég közül több mint 200 tagcéget képvisel.

Az egész biztosítási szakma, a független alkuszok számára évről évre egyre nagyobb jelentőséggel bíró rendezvényen nem csak a biztosítók, de más szolgáltató cégek is szép számban képviseltetik magukat. A rendezvényen három nap alatt több mint 600 biztosítással foglalkozó szakember ad randevút egymásnak.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége az idei évben is arra törekedett a rendezvény előkészítése során, hogy még tartalmasabb, még színvonalasabb eseményt szervezzen. A szakma egyetlen ilyen nagyságrendű seregszemléjén, az előzetesen beérkezett kiállítói szándéknyilatkozatok ismeretében még több biztosító, és más szolgáltató képviselteti magát és támogatja azt az elképzelést, hogy a rendezvényt még több szakmai programmal tegyük eredményesebbé.

A VERES JÁNOS pénzügyminiszter fővédnökségével megrendezésre kerülő V. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás előzetes programja az alábbiak szerint alakul:

SZEPTEMBER 21., VASÁRNAP:

Toscana I.-II. :

 • Miniszteri megnyitó
 • Makrogazdasági előadás
 • Közvetítői piac – FBAMSZ elnöki előadás
 • Külföldi vendégek: Eric Galbright, az angol brókerszövetség (BIBA) igazgatója;
 • Borja Lopez-Chicheri, a spanyol alkuszszövetség (Adecose) igazgatója

Este: Szolgáltatás Minőségi Verseny díjkiosztó gála

SZEPTEMBER 22., HÉTFŐ:

HOTEL AZÚR

9.30 – 10.30 Céges előadások (Toscana I., Toscana II., Adria)

10.30 – 11.00 Kávészünet

11.00 – 12.45 A biztosításközvetítői szakma jelene és jövőképe – korreferátumok és panelbeszélgetés

13.00 – 14.30 Ebéd

14.30 – 16.15 Lesz-e jogi szabályozás a biztosítási alkuszi szerződésről? – korreferátumok és panelbeszélgetés

16.15 – 16.45 Kávészünet

16.45 – 18.45 Céges előadások (Toscana I., Toscana II., Adria)


HOTEL RESIDENCE

Balaton terem 10-13 óráig Oktatási szekció

A Biztosításról és a Biztosítókról szóló törvény értelmében 2008. július 1-jétől az a biztosításközvetítő regisztrálható a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, aki a jogszabályban meghatározott szakképesítéssel vagy Biztosításközvetítő hatósági vizsgával rendelkezik.

A közeljövőben elkészül a hatósági vizsga szakmai konszenzuson alapuló tananyaga. A vizsgabank elkészültét követően várhatóan 2008. július közepétől megkezdődik a regiszterből „kieső” biztosításközvetítők hatósági vizsgára történő felkészítése és vizsgáztatása.

Az európai direktíva és a biztosítási törvény értelmében a mindannyiunk által elvárt szakmai minőség és színvonal javítása érdekében került bevezetésre a biztosításközvetítő szakképesítés és/vagy a hatósági vizsga. Ez a két típusú képzés és az ezekhez kapcsolódó vizsga a jogszabály értelmében egyenértékűnek minősül.

Nyilvánvaló, hogy a társaságok és az üzletkötők többsége, az alacsony óraszámú, egyszerű vizsga lehetőségét fogja választani, hiszen a regiszterbe való kerüléshez és bent maradáshoz ez is elegendő.

Mindannyiunk számára feladatot ad azonban a minőség és a színvonal megtartása, vagy ami még fontosabb, annak emelése.

A fentiek okán, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a Független Biztosítási Alkuszok Szövetsége az V. Biztosításszakmai Konferencián a Biztosítási Oktatási Intézet támogatásával a biztosításközvetítők szakmai képzésével és képzésük jövőjével kapcsolatban 2008. szeptember 22-én délelőtt 10-13 óráig tanácskozást szervez.

TÉMÁINK

1. A Biztosításközvetítő hatósági vizsga bevezetésének tanulságai, első tapasztalatok.

2. Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő Biztosításközvetítő szakképesítés sorsa, jövője. Az új modulrendszerű szakképesítésről.

3. A biztosításszakmai képzések jövője, igények. Foglalkozik-e a szakma a folyamatos képzés gondolatával, és ha igen, milyen formában gondolja azt megvalósítani. Érdekek és igények találkozása.


Panoráma terem 10-13 óráig Biztosításszakmai IT Workshop

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége tevékenysége során, mindenkor szem előtt tartja a biztosítási piac, és azon belül a piacon működő alkuszok, és brókerek érdekeinek képviseletét, munkájuk támogatását.

A XXI. század aktuális kihívása a mi piacunkon is az informatika térnyerése. Szövetségünk tagjai napról napra szembesülnek a mindennapjaikat meghatározó számítástechnikai szolgáltatásokkal, és az ezekkel kapcsolatos megnövekedett elvárásokkal.

Az FBAMSZ elérkezettnek látja az időt, hogy az informatikai területekkel kapcsolatos témákat, és kérdéseket szervezett formában – egy informatikai workshop keretei között – vesse fel, és találjon minden fél számára megfelelő megoldásokat.

A Biztosításszakmai Informatikai Szakosztály alakuló ülésére az V. Biztosításszakmai Konferencia keretében 2008. szeptember 22-én délelőtt 10-13 óra között Siófokon kerül sor.

Ezúton tisztelettel felkérjük, hogy az ülésen vegyen részt, és szakértő véleményével támogassa a biztosítótársaságok, és az alkuszok együttműködésének fejlesztését az informatikai területen is.


Az alakuló ülés vitaindító témái azt alábbiak:

 • Egységes szerkezetű, felépítésű állománylisták, jutalékjegyek minden biztosítótól
 • Közös szakmai weboldal, ahonnan elérhetőek a legfontosabb információk
 • WS szolgáltatások kiterjesztése, kapacitás bővítése
 • Folyamatos tájékoztatás
 • Az elektronikus ajánlatfeladás díjazása
 • Elektronikus aláírás, időbélyeg
 • Informatikai pályázatok

SZEPTEMBER 23., KEDD

Toscana I.-II.

9.30 – 11.00 A PSZÁF ellenőrzési tapasztalatai – közös tanulságokkal biztosítók és biztosításközvetítők számára

11.00 – 11.30 Kávészünet

11.30 – 13.00 KGFB helyzet – gépjármű-biztosítási szakmai fórum

13.00 – Ebéd


Úgy véljük, a már hagyományosan jól sikerült, eredményes őszi alkusztalálkozó a megfelelő alkalom az együttgondolkodásra, az elengedhetetlen párbeszédre.

Bízunk abban, hogy közös erővel és a szakma támogatásával ezt a „csúcstalálkozót” sikerül tartalmában tovább gazdagítani , és a piac valamennyi szereplőjének részvételével eredményes lesz 2008-ban is.


A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni a FBAMSZ titkárságán (Tel./Fax: +36-1-210 2285 vagy e-mail: fbamsz@mail.datanet.hu) lehet.

Vissza a lap tetejére
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Utolsó frissítés dátuma: