Biztosítárs - Beszélgetés Bartha Zoltánnal

Kezemben tartom a BIZTOSÍTÁRS MAGAZIN első számának tervezett címlapját. Honnan jött az ötlet, hogy újságot indítson ráadásul biztosítási területen?

Mindamellett, hogy szeretem az újításokat, új egyedi kezdeményezéseket, és persze, hogy elsőnek lenni mindig jó, közel öt éve írok különböző folyóiratoknak, szakmai magazinoknak biztosítással kapcsolatos cikkeket, s ez idő alatt közel kerültem az írott médiához.

Biztosítárs - Beszélgetés Bartha Zoltánnal

Magazin alapításomban szerepet játszott az is, hogy a hazai biztosítási terület az elmúlt 18 évben alapvető változásokon, fejlődésen ment keresztül. A kezdeti alig fél tucatnyi biztosítói jelenlét ma már közel hétszeresére nőtt, s napjainkat, családi és vállalkozói vagyongyarapodásunkat szinte minden területen átszövi az öngondoskodás a biztosítás.

Elhatározásomat erősítette, hogy szinte minden szakterületnek van rendszeresen megjelenő tematikus magazinja, de a nyomtatott média területén eddig nem volt olyan sajtótermék amelyből rendszeresen tájékozódhattak az aktuális biztosítási piaci hírekről, tendenciákról, új termékekről, érdekességekről, innovatív előtakarékossági, biztosítási-befektetési lehetőségekről. Mindezek mellett beszámolunk majd tanulságos káresetekről, egészségbiztosítási terület változásairól, kármegelőzési lehetőségekről, eszközökről.


Hol lehet majd hozzájutni a magazinhoz, és mikor jelenik meg az első szám?

A magazin ingyenes kiadványként november 1-én jelenik meg. Független biztosítási alkuszként is díjmentesen nyújtjuk szolgáltatásainkat, így magától értetődő volt, hogy az első biztosítási magazin is díjmentes legyen, ezzel is elősegítve, hogy mindenki hozzájusson magazinunkhoz.

Induláskor több mint 100 terjesztési ponton lehet majd kézbe venni a Biztosítárs magazint. Terjesztési pontok mind a magazinunkban, mind a magazin weboldalán megtalálhatóak lesznek, de természetesen gondolunk azokra is akik minden hónapban postaládájukba szeretnék megkapni magazinunkat. Ezen érdeklődők weboldalunkon keresztül megrendelhetik-előfizethetik a Biztosítárs magazint.


Ingyenes magazinként ezek szerint hirdetésekből tarják majd fent a magazint?

Így igaz. Előzetes piackutatást végezve azt tapasztaltam, hogy a biztosítók, sőt a teljes biztosítási szakma örömmel veszik a biztosítási magazin elindulását. Értékelik, hogy lesz egy állandó megjelenési lehetőség, ahol akár meglévő ügyfeleik, akár új ügyfelek számára adhatnak folyamatos információt szolgáltatásaikról, új biztosítási termékeikről. A magazinban nem kell benne lenni de, hogy egy régi reklám szlogenjét idézzem, aki kimarad, lemarad. Ha folyamatosan több biztosító újdonságai jelennek meg magazinunkban, és ügyfelek saját biztosítójukról nem, csak más biztosítókról, biztosítóktól olvasnak újdonságokat, nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy mit fognak tenni az ügyfelek. Szerintem választani fognak.


Biztosítókon kívül milyen hirdetőkre számítanak?

Mind a biztosítási területhez tartozó vállalkozások, nyugdíj és egészségpénztárak, pénzintézetek, finanszírozók, egészségügyi szolgáltatók, alkuszcégek és biztosítással foglalkozó vállalkozások számára elérhetővé szeretnénk színvonalas megjelenési és ami fontos folyamatos lehetőséget biztosítani, hogy magazinunkon keresztül elérjék a előgondoskodást, kockázatmegosztást igénylő, tájékozódni, megfelelő döntéseket hozni kívánó ügyfeleket.

Terjesztési pontok színvonalát figyelembe véve magazinunk bármely gépjárműmárka, bank és pénzintézmény, telekommunikációs cég, szálloda, és még hosszan sorolhatnám azon piaci szereplők sorát akik számára előnyös lehet egy egyedülálló magazin által eljutni az olvasókhoz.


Mitől lesz magazin egy alapvetően szakmai tartalmú kiadvány?

Egyrészt megjelenésében, tördelésében, képanyagában tükröződik majd magazin megnevezés, másrészt a szakmainak nevezett, de én inkább a közérthetően tájékoztató jelzőt használnám. Minden számunkban hosszabb beszélgetések lesznek az üzleti, sport, és kulturális területek jeles képviselőivel, megszólaltatunk majd példaképnek tekintett személyeket, hogy képet kapjunk az Ő biztosítási kultúrájukról is, hogy Ők hogyan gondoskodnak családjuk, vállalkozásuk, és saját biztonságukról biztosításokkal.

A BIZTOSÍTÁRS magazin nem reklámkiadvány, sem tulajdonosa vállalkozásának, sem bármely más cégnek nem szócsöve. Célja, hogy hónapról hónapra minden biztosító és biztosítási területen működő alkuszcég, többes ügynöki vállalkozás és egyéb értékesítési csatorna számára lehetővé tegye, hogy szolgáltatásaikkal a magazinon keresztül elérjék azokat, akik nem csak a kötelező biztosításuk megkötését tartják fontosnak. A BIZTOSÍTÁRS szilárdan el van kötelezve a független tanácsadás, tájékoztatás, a biztosítási információk közérthető, érdekes, olvasmányos formában történő megjelenítése, mindenki számára érthetővé, emészthetővé tétele iránt. Hiszünk abban, hogy tájékozott és tudatos ügyfelek elősegítik a biztosítási kultúra fejlődését, s ezzel növelik az egy főre eső biztosítási szerződések számát is.


Milyen terjedelmű lesz a magazin?

52 oldallal indulunk, de már most látjuk, hogy több érdekes témára nem jut hely, így terveink között szerepel, hogy jövő év első felében megnöveljük az oldalszámot, és ezzel együtt a kiadott példányszámot is.


Tényleg van minden hónapban ennyi biztosítási hír?

Rengeteg a téma, és az egyre növekvő számú biztosítótársaságok folyamatosan készítik és dobják piacra újabb és újabb biztosítási termékeiket, szolgáltatásaikat.

Szeretnénk ha nem csak akkor lenne tele a média biztosítási hírekkel, információkkal amikor valamilyen természeti katasztrófa során előtérbe, s többnyire nem pozitív felhanggal kerülnek a biztosítók.


Végezetül mondjon néhány szót az első szám tartalmáról.

Első számunkban a novemberben legaktuálisabb biztosítási témával a gépjármű-felelősségbiztosítási kampánnyal foglalkozunk bővebben. Emellett megtudhatjuk, hogy a Rippel fivérek hogyan gondoskodnak biztonságukról.

Olvashatunk a két alkuszszövetség megrendezésében megtartott V. Biztosítási konferenciáról, ahol a teljes biztosítási szakma képviseltette magát, és beszélgetünk Othmar Michl úrral az Uniqa Biztosító elnök vezérigazgatójával is a hazai biztosítási kultúráról. Lesz jogvédelemmel foglalkozó rovat, és bemutatkozik a Pajzs gépjárművédelem.

Golfról és biztosításokról beszélgetünk Pólus Péterrel a 2007.év vállalkozójával, akinek Pólus Palace Hotelje idén immár harmadik alkalommal nyerte el a világ legjobb hotelje elismerést.

Mindezek mellett sok érdekes írás is olvasható majd első számunkban.

Vissza a lap tetejére
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

Utolsó frissítés dátuma: