Balesetet okoztam
Balesetet okoztam
Tanácsok külföldi ügyintézéshez

További segítség mobil applikációnkban!

App letöltése
Partnereink az oldalon
Atlantasport
Businessbox
Carglass
Carvingsi
Cortinasport
Dolomitoksport
Dreamsport
Magyar-Autoklub
Mapfre
OMSZ
Shos-Sibolt
Siker
Skislat
Skitotal
Snowboardland
Sportsziget
Stbsport
Thesetupshop
Titansport
Vitalclub
Xtremesport
Zentaisport
Balesetet okoztam

Az emberi élet megóvása a legfőbb szempont . Ha tehát van(nak) sérült(ek), akkor az elsősegély és a mentők értesítése a legfontosabb. A hatóságokat a helyi segélyhívó számon értesítse. Nem szabad elfeledkeznie a további balesetek megelőzéséről, a járművekben utazók biztonságáról. Helyezze ki a az elakadásjelző háromszöget, vegye fel a láthatósági mellényt.

BizHU-HELP 0-24 mobil applikációnkban több, mint 200 ország segélyhívó számait találja meg. Töltse le applikációnkat innen > > és találja meg az Ön számára fontos telefonszámot!

Ha történt személyi sérülés, akkor mindenképp, de ha nem, külföldön akkor is ajánlott a rendőrséget értesíteni. Továbbhaladás, vagy hazaindulás esetén bármikor kérhetik tőlünk azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy mitől sérült az autónk. Ennek hiányában további kellemetlenségek érhetik Önt. A rendőrségi helyszíni szemle jegyzőkönyve a további, biztosítási ügyintézés során is haszonnal jár.

Amennyiben Ön az Európai Unión belül okozott balesetet , úgy érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása a teljes kárra kiterjed az uniós jogszabályok értelmében. A baleset többi részesével kölcsönösen töltsük ki az Európai Baleseti Bejelentőt (az ún. "kék-sárga" formulát), nem megfeledkezve annak aláírásáról sem. A balesetet 5 napon be kell jelentenie otthoni biztosítójánál (ezt külföldről is megteheti).

A baleset okozása miatti bírságot, valamint a saját autóban keletkezett kárt Önnek kell megtérítenie. Ez utóbbi esetében, ha Ön rendelkezik egy külföldön is érvényes Casco-biztosítással, akkor az nyújthat anyagi segítséget, ilyenkor nem a teljes javítási költséget, csak a szerződés szerinti önrész összegét kell kifizetnie.

Szolgáltatás kereső - Bajban külföldön HELP

Segítség a nap 24 órájában!

Bizhu help 0-24 mobilapplikáció

Érje el segélyszolgáltatásainkat mobiltelefonról is! Részletek >

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: