Megsérültem
Megsérültem
Sérülések fajtái, teendők

Hasznos tanácsok külföldi útjához

Partnereink az oldalon
Atlantasport
Businessbox
Carglass
Carvingsi
Cortinasport
Dolomitoksport
Dreamsport
Magyar-Autoklub
Mapfre
OMSZ
Shos-Sibolt
Siker
Skislat
Skitotal
Snowboardland
Sportsziget
Stbsport
Thesetupshop
Titansport
Vitalclub
Xtremesport
Zentaisport
Megsérültem

Zúzott sebem van

A szövetszélek roncsolódnak, a fertőzés veszélye nagy. Tisztítsa ki a sebet, ha szükséges, fertőtlenítse a seb környékét, helyezzen fel steril fedőkötést, és a seb komolyságától függően forduljon orvoshoz.

Szakított sebem van

A bőr felszakítása a bőralapról, nagyon fájdalommal jár, viszonylag kevés vérzéssel. Tisztítsa ki a sebet, ha szükséges, fertőtlenítse a seb környékét, helyezzen fel steril fedőkötést, és a seb komolyságától függően forduljon orvoshoz.

Szúrt sebem van

A szúrt csatorna mélysége sokszor ismeretlen, ezért ez a fajta sebtípus nagyon veszélyes. Tisztítsa ki a sebet, ha szükséges, fertőtlenítse a seb környékét, helyezzen fel steril fedőkötést, forduljon vele orvoshoz.

Lőtt sebem van

Ha van be- és kimeneti nyílás is, akkor a kimeneti mindig nagyobb. Ha a lövedék még a sebben van, ne próbálja meg kivenni. Nagyon nagy a fertőzés veszélye, minden esetben forduljon orvoshoz.

Forduljon mindenképpen orvoshoz továbbá akkor is, ha a seb roncsolt, arcon van, szennyezett, a sebszélek tátongóak, ha a fertőzés jelei tapasztalhatóak, mint láz, váladékozás, fájdalom, vörös csík a végtagon, illetve ha nem áll el a vérzés.

Szolgáltatás kereső - Bajban külföldön HELP

Segítség a nap 24 órájában!

Bizhu help 0-24 mobilapplikáció

Érje el segélyszolgáltatásainkat mobiltelefonról is! Részletek >

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: