Problémák<br>autóbusszal
Problémák
autóbusszal
Poggyász, sérülés, rosszullét, késés

Hasznos tanácsok külföldi útjához

Partnereink az oldalon
Atlantasport
Businessbox
Carglass
Carvingsi
Cortinasport
Dolomitoksport
Dreamsport
Magyar-Autoklub
Mapfre
OMSZ
Shos-Sibolt
Siker
Skislat
Skitotal
Snowboardland
Sportsziget
Stbsport
Thesetupshop
Titansport
Vitalclub
Xtremesport
Zentaisport
Problémák autóbusszal

Megsérült a poggyászom a raktérben

Ha az eredetileg sértetlen csomag megsérül a csomagtérben egy baleset következtében, Önnek jogában áll kártérítést kérnie a buszos társaságtól. Igényét mielőbb jelentse be náluk. Ha Ön szervezett úton vesz részt és megsérül csomagja, kérjük, jelezze a problémát az utazás szervezőjénél annak telefonos elérhetőségén.

Ha rendelkezik utasbiztosítással, kérjen segítséget utazási biztosítójától. Egyes utasbiztosítások erre is kiterjednek.

BizHU-HELP 0-24 mobil applikációnkban megtalálja a magyarországi utazási biztosítók asszisztencia telefonszámait a Bajban külföldön főmenüben. Applikációnkat innen tudja letölteni > >

Sérülés/rosszullét a buszon

Ha Önt a buszon rosszullét fogta el, azonnal értesítse a sofőrt, kérjen pár perc pihenőt tőle. Amennyiben a rosszullét/sérülés már külföldi útszakaszon történt, úgy ott is jogosult sürgősségi ellátásra az adott ország szabályai szerint. Arról, hogy országonként milyen feltételekkel jogosult sürgősségi ellátásra, itt olvashat > >

Ha Ön megsérült a buszon egy baleset következtében, akkor:

  • Egyéni buszutazás esetén, amennyiben 250 km-nél hosszabb távú nemzetközi buszúton van, úgy jogában áll kártérítést igényelnie a buszos társaságtól. Sérüléséről vetessem fel jegyzőkönyvet, melyet panaszával együtt nyújtson be a társaságnak minél előbb. Amennyiben rendelkezik utasbiztosítással, kérjük haladéktalanul vegye fel a biztosítójával a kapcsolatot.
  • Szervezett buszos utazása esetén az utazásszervezőt terheli a felelősség. Amennyiben rendelkezik utasbiztosítással, kérjük haladéktalanul vegye fel a biztosítójával a kapcsolatot.
  • Ha rendelkezik utasbiztosítással, kérjen segítséget utazási biztosítójától.

Sokat késik a busz

Ha buszjárata több, mint 2 órát késik, illetve a járatot törlik, úgy keresse fel a buszpályaudvaron az adott társaság képviseletét, és egyeztesse le velük a teendőket. Ön ezekben az esetekben kompenzációra jogosult, ami lehet egy helyettesítő járat igénybe vétele, vagy a buszjegy visszafizetése is. Ha szervezett utazáson vesz részt, mindenképpen értesítse az utazásszervezőt a késést illetően.

Szolgáltatás kereső - Bajban külföldön HELP

Segítség a nap 24 órájában!

Bizhu help 0-24 mobilapplikáció

Érje el segélyszolgáltatásainkat mobiltelefonról is! Részletek >

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: