Strand elsősegély
Strand elsősegély
Medúza csípés, tengeri sün, korall szúrás

Hasznos tanácsok külföldi útjához

Partnereink az oldalon
Atlantasport
Businessbox
Carglass
Carvingsi
Cortinasport
Dolomitoksport
Dreamsport
Magyar-Autoklub
Mapfre
OMSZ
Shos-Sibolt
Siker
Skislat
Skitotal
Snowboardland
Sportsziget
Stbsport
Thesetupshop
Titansport
Vitalclub
Xtremesport
Zentaisport
Strand elsősegély

Megcsípett egy medúza.

Azonnal öblítse le sós vízzel a csípett területet, de ne dörzsölje azt meg. Távolítsa el az esetlegesen még a bőrön maradt csalánozó karokat, de ne szabad kézzel! Használjon, törölközőt, kendőt. Ha tud pl. egy közeli vendéglátóstól kérni ecetet, akkor borogassa azzal a felületet, a megcsípett területet ne emelje lehetőség szerint szívmagasság fölé.

Ha allergiás reakciót, duzzanatot észlel, akkor alkalmazzon allergia elleni krémet, a legjobbak a kortizol tartalmúak, izomgörcs esetén kalciumot, fájdalom csillapításra pedig aszpirint. Ha a fájdalom nem csillapodik, esetleg erősödik, akkor feltétlenül keressen fel orvost. BizHU-HELP 0-24 mobilapplikációnk SOS gyógyszer assistance részében telefonon is érdeklődhet a gyógyszerek alkalmazhatóságát illetően! Az applikációt innen tudja letölteni > >

Tengeri sünbe léptem.

A tüske szinte mindig beletörik a bőrbe, ezt ne próbálja meg csipesszel eltávolítani, mert még tovább törhet. Ha tud pl. egy közeli vendéglátóstól kérni ecetet, akkor borogassa azzal a felületet, mert az feloldja a tüskét. A sérült területet áztassa forró vízbe, azzal közömbösíthető a méreg, a fájdalom csökkenthető.

Allergiás reakció esetén a teendők hasonlóak, mint a medúza csípés esetén felsoroltak.

Megszúrt egy korall, tengeri rózsa.

Ezek az állatok is a medúzákhoz hasonlóan csalánozók, így ebben az esetben is ha tud egy közeli vendéglátó helytől ecetet kérni, akkor borogassa azzal a sérült felületet, mert az segít. Ha az nincs kéznél, akkor denaturált szesz, vagy tiszta alkohol, illetve anthisztamin tartalmú, allergiás panaszokat enyhítő krém ajánlott és fájdalom csillapító. Amennyiben nem csillapodnak a tünetek feltétlenül keressen fel orvost.

Szolgáltatás kereső - Bajban külföldön HELP

Segítség a nap 24 órájában!

Bizhu help 0-24 mobilapplikáció

Érje el segélyszolgáltatásainkat mobiltelefonról is! Részletek >

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: