Vihar előrejelző<br>szolgáltatások
Vihar előrejelző
szolgáltatások
Segítség a nap 24 órájában

Megbízható partnerek, kedvezmények!

Partnereink az oldalon
Atlantasport
Businessbox
Carglass
Carvingsi
Cortinasport
Dolomitoksport
Dreamsport
Magyar-Autoklub
Mapfre
OMSZ
Shos-Sibolt
Siker
Skislat
Skitotal
Snowboardland
Sportsziget
Stbsport
Thesetupshop
Titansport
Vitalclub
Xtremesport
Zentaisport
Jégverés

Ha valaki úgy érezné, hogy mostanában többször esik jég, mint régen, akkor ne gondolja, hogy az érzékei csalták meg – valóban így van. Egyrészt az időjárás kimutathatóan megváltozott, másrészt úgy 30-35 éve (az akkor még egyetlen Állami Biztosító támogatásával) létezett egy országos, jégeső elleni védelmi rendszer.

A jégeső, jégverés lehetőségére viszont elég jó hatásfokkal előre figyelmeztetnek a meteorológiai szolgáltatók, és az okostelefonok korában az információhoz sem nehéz hozzájutni. – a Bizhu Help 0-24 mobilapplikáció kézenfekvő megoldás erre (is).

A jégverés a mezőgazdaságban igen komoly károkat tud okozni, de a jégeső kialakulása elleni rakétás védőrendszer megszűnése után nem nagyon maradt érdemi védekezési lehetőség.

A lakásunk, családi házunk esetében jelentős károk sokkal ritkábban, átlagosan csak több, vagy több tíz évente keletkezhetnek. Biztosítási szempontból nagyjából egységes az ilyen esetek kezelése, minden biztosító megtéríti a jégverés-károkat. Eltérés csak abban lehet (érdemes ellenőrizni a szerződésünk feltételszövegét), hogy csak az épület tetőzetében, vagy az épületben keletkezett károkat téríti-e az adott biztosító – pl. a műanyag redőnyök nagyon rosszul bírják a jégverést, de az a biztosító, amelyik csak a tetőfedés kárait vállalta be, ezeket nem fogja megtéríteni.

Az autók lehetséges jégkárainál több dolgot is végig kell gondolnunk. Persze a Casco szerződés – ha van, és az önrész levonásával – fedezetet nyújt jégverésre is, de a biztosító hiába fizet, a jégvert autó már soha nem lesz ugyanolyan, mint előtte volt… Ha pedig nincs Casco az autón , akkor a károkat, lemez-, fényezés- és üvegsérüléseket senki nem fizeti meg helyettünk.

Ha tudjuk, hogy jégeső veszélyével is együtt járó vihar közeleg, akkor a legjobb megoldás ez fedett helyre való beállás – mélygarázs, parkolóház, garázs, fedett kocsibeálló. Ha ez nem lehetséges, akkor - ha van rá lehetőségünk – takarjuk le az autót, pokróccal, régi szőnyeggel, ponyvával. Teljes védelmet ezek sem jelentenek, de a nem túl nagy (mondjuk max. galambtojás méretű) jégdarabok ellen a semminél többet érnek.

Vihar előrejelző

INGYENES VIHAR ELŐREJELZŐ LAKÁSÁRA, NYARALÓJÁRA MAGYARORSZÁGON

Tovább a letöltéshez
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: