Ha külföldön járva bármilyen kár történik, az első, és legfontosabb teendőnk, hogy értesítjük biztosítónk assistance-központját (ezt általában kedvezményes tarifával tehetjük meg, és magyar nyelven kaphatunk segítséget).

Utasbiztosítás kalkulátor

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja
az önnek leginkább
megfelelő utasbiztosítást!

Az assistance-központ értesítése két okból is nagyon fontos. Az első ok, hogy ennek elmulasztása esetén a biztosító igen alacsony összegben korlátozhatja a kártérítés mértékét - ez a szabályzatokban megtalálható előírás.

A második ok, hogy az assistance központól valóban értékes segítséget kaphatunk, ha bajba kerülünk. A segítség lehet az, hogy megtudjuk, hol van a legközelebbi egészségügyi intézmény, de lehet tolmácsszolgálat, vagy magasabb színvonalú szerződések esetében a jogi védelem megszervezése, vagy intézkedés óvadék kifizetésére.

Baleset, lopás, rablás esetén ugyanúgy szükséges a helyi hatóságok értesítése, mintha ezek az események itthon történnének meg velünk, valamint a helyi hatóság igazolására itthon is szükségünk lesz a kárrendezés folyamatán, ezért ezt se mulasszuk el.

Vissza a lap tetejére