Utasbiztosítás
Utasbiztosítás
Szerződéskötés néhány perc alatt!

Közel 100 utasbiztosítás közül választhat! Biztosítások akár aznapi induláshoz is!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Balesetbiztosításról röviden

A balesetbiztosítás a biztosítók által igen régen művelt, közkedvelt biztosítási forma. Megköthető önállóan is, de jellemző, hogy más termékek részeként is megjelenik. Így például részét képezi a casco, a lakás- és az utasbiztosítási szerződéseknek is.

Sokan azonban – főleg az utasbiztosítások esetében – félreértik a balesetbiztosítás lényegét. Amit az emberek az utasbiztosításban balestbiztosításnak gondolnak, az valójában nem az, hanem az orvosi (és kórházi, mentési, szállítási, stb.) költségek megtérítése. A balesetbiztosítás valójában egy másik részelem, amelyik ugyanúgy működik, mint más módozatoknál: múló, vagy maradandó egészségkárosodás esetén előre meghatározott, fix összegeket térít, függetlenül az egyéb körülményektől.

Természetesen a kiegészítő elemek is ugyanúgy előfordulhatnak az utasbiztosításokban, így például szerepelhet a szerződésben napi térítés a kórházi ápolás, vagy a munkaképtelenség esetére. Azonban ezekre is jellemző, hogy a szerződés szerinti, előre meghatározott összegeket téríti a biztosító, akár több a ténylegesen felmerülő költség vagy kiesés, akár kevesebb.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: