Utazás városkártyával: 4 város, amit így is felfedezhetünk

Az úgynevezett városkártyák megkönnyítik a nagyobb városok felfedezését: számos kedvezményre és ingyenes belépőkre jogosítanak fel, bizonyos helyeken pedig a sorban állást is elkerülhetjük, ha rendelkezünk vele. Ha a nyakunkba vesszük a várost, érdemes megfontolni ennek beszerzését – mutatunk 4 olyan úti célt, ahol erre lehetőségünk van. Városnézésre fel!

Utazás városkártyával: 4 város, amit így is felfedezhetünk

2021.10.18

Mire jó a városkártya?

A városkártya egy komplex szolgáltatásokat nyújtó igazolvány, amellyel az adott országban – a szolgáltatások körétől függően – igénybe vehetjük a tömegközlekedést, valamint egyes látnivalókat ingyenesen, másokat kedvezményesen látogathatunk, bizonyos kártyák pedig olyan extra szolgáltatásokat is fedeznek, mint például a városnéző busz. Ha külföldön járunk és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a kiruccanásból, érdemes megfontolni a városkártya kiváltását, ám vásárlás előtt mindig nézzünk utána, hogy pontosan mire használható az adott kártya, mert ez városonként eltérő. A városkártyát a legtöbb városban 24, 48 vagy 72 órás intervallumra van lehetőségünk kiváltani, de valahol akár 5 napig érvényes kártyát is vásárolhatunk. Érdemes ezt már az utazás előtt, online beszerezni, ugyanis több szolgáltatónál így kedvezményben részesülhetünk.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Kalkulálok!

Mely városokban válthatjuk ki?

Rengeteg olyan úti cél létezik, ahol a városnézést megkönnyíthetjük a városkártya kiváltásával, ezért indulás előtt érdemes mindig utánanézni, hogy a kiszemelt célponton van-e erre lehetőség. A lejjebb felsorolt városok mellett számos helyen vehetjük igénybe ezt a szolgáltatást, többek között például Párizsban, Milánóban és Amszterdamban is.

Barcelona
Spanyolország második legnépesebb városa rengeteg érdekes látnivalónak ad otthont – Antoni Gaudí különleges építészeti stílusa és a tengerpart közelsége turisták tömegeit vonzza ide. A Barcelona Card megvásárlásával nemcsak pénzt, de időt is spórolhatunk: amellett, hogy minden tömegközlekedési eszközre és számos múzeumban érvényes, az egyes attrakcióknál nem kell sorban állnunk. Ha online vásároljuk meg, a városkártya ára valamivel kedvezőbb, és jó hír lehet az is, hogy nem a megvásárlástól, hanem az első használattól érvényes, így nem kell aggódnunk, hogy még indulás előtt lejárna.

London
Ha több olyan látnivalót szeretnénk megnézni Londonban, amelyekhez belépőt kell fizetnünk, a London Pass kiváltásával is nagy összegeket spórolhatunk. A kártya ára tartalmaz egy buszos városnézést és egy hajótúrát is a Temzén, ám ha a tömegközlekedést is szeretnénk használni, ezt külön kell jeleznünk a városkártya vásárlása során, valamint ez némi extra költséggel is jár. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az Egyesült Királyságba már csak útlevéllel léphetünk be, ezért erről feltétlenül gondoskodjunk indulás előtt.

Prága
A CoolPass elnevezésű prágai városkártyát 2, 3 vagy 4 napos intervallumra válthatjuk ki – a kártya egy busz- és hajótúra mellett a cseh főváros legismertebb látnivalóinál biztosít ingyenes vagy kedvezményes belépést. Tömegközlekedést ezzel nem használhatunk, de a tömegközlekedési csomópontokon elhelyezett automatákból nagyon egyszerűen vásárolhatunk félórás, másfél órás, illetve egy vagy három napig érvényes jegyet is.

Lisszabon
A portugál életérzést egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia: egy lisszaboni utazás tökéletes módja annak, hogy megismerjük a helyi kultúrát és gasztronómiát. Itt is megkönnyíthetjük a városnézést a városkártya beszerzésével, ami a közlekedésen és a múzeumbelépőkön túl vonatjegyet is biztosít Sintra és Cascais városába. Ha Lisszabonban járunk, mindenképp tegyünk egy kört a méltán híres 28-as villamossal, ami szinte az összes látnivalót érinti hangulatos kis utcákon áthaladva.

Indulás előtt ne feledjük!

Mielőtt útnak indulnánk, fontos, hogy tisztában legyünk az úti célunk járványügyi korlátozásaival és a beutazási feltételekkel annak érdekében, hogy a repülőtéren vagy a határnál ne érhessen minket meglepetés. A váratlan helyzetekre utasbiztosítással teremthetünk hatékony védelmet – erről akár az indulás napján is gondoskodhatunk a Biztosítás.hu-n, ahol lehetőségünk van Covid-fedezettel ellátott biztosítást is választani. Így nemcsak baleset vagy váratlan megbetegedés esetén számíthatunk a biztosító segítségére, hanem akkor is, ha a koronavírussal összefüggésben ér minket kellemetlenség. Mielőtt megkötjük a szerződést, feltétlenül olvassuk el a szerződési feltételekben foglaltakat és bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban olyan kockázatokra biztosítjuk magunkat, amelyekre szeretnénk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: