CASCO BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR

CASCO kalkuláció új és használt autóra

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

CASCO kalkulátor - CASCO biztosítás díjszámítás

Az autónk legszélesebb körű védelmét CASCO biztosítással teremthetjük meg: így nem kell aggódnunk egy esetleges baleset, jégeső, vagy lopáskár miatt. A Biztosítás.hu-n személyre szabható CASCO ajánlatok közül válogathatunk, és szerződésünket otthonunk kényelméből is megköthetjük. Nézzük, mit érdemes tudni a CASCO biztosításról, és hogyan köthetünk CASCO-t online kalkulátorral!

Mi a CASCO biztosítás?

Míg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás baleset bekövetkeztekor csak a vétlen sofőr kárait téríti meg, addig a CASCO (ejtsd: kaszkó) akkor is segítséget nyújt, ha mi okoztuk a balesetet. CASCO biztosítást minden üzembentartó saját autójára köthet, és önkéntesen választható. A töréskáron kívül számos más helyzetben is megfelelő védelmet biztosít: többek között elemi károk, lopáskár , valamint üvegtörés esetén sem kell aggódnunk az anyagi következmények miatt. Az alap védelem mellett kiegészítő fedezetekkel igényeinknek megfelelően alakíthatjuk ki szerződésünket, így köthetünk akár az autóban tárolt gyermekfelszerelésekre, poggyászra vagy sportfelszerelésre is.

Casco biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze és válassza ki nálunk CASCO biztosítását!

Díjszámítás »

CASCO kötés és biztosítói szemle

Új és használt gépjárműre egyaránt köthetünk CASCO-t online: a Biztosítás.hu CASCO kalkulátora segítségével összehasonlíthatjuk több biztosító ajánlatát, kiválaszthatjuk az igényeinkhez legközelebb állót, majd szerződésünket egyszerűen, sorban állás nélkül megköthetjük. Fontos tudni, hogy használt autó esetén a biztosító kérhet egy előzetes szakértői szemlét, melynek során felmérik a jármű állapotát. A biztosításkötés során az autó adatai alapján derül ki, hogy szükséges-e a szemle, ilyenkor a biztosítás védelme nem a biztosításkötés időpontjától, hanem a szemle elfogadását követően indul. Fontos kiemelni, hogy CASCO biztosítást csak meghatározott életkorú autókra köthetünk – ez eltérő lehet az egyes biztosítóknál, de általában 15 évnél fiatalabb járműveket lehetséges biztosítani.

Milyen károkra térít a CASCO?

Amennyiben teljes körű CASCO-t választunk, biztosíthatjuk autónkat a töréskárok, lopáskárok, elemi károk, és üvegtörés eseteire. Így anyagi segítséget kaphatunk, ha például jégeső következtében sérül a fényezés, ha ismeretlen tettes megrongálja autónkat, vagy ha kavicsfelverődés miatt megreped a szélvédő. Emellett lehetőségünk van kiválasztani azokat a káreseményeket, amelyektől a leginkább tartunk, és csak ezekre a fedezetekre is megköthetjük a biztosítást – tehát dönthetünk úgy, hogy teljes körű biztosítás helyett részcascót választunk. Biztosításkötés előtt mindig alaposan olvassuk át a szerződést, és bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban azok a kockázatok szerepelnek benne, amelyekre szeretnénk bebiztosítani autónkat.

Mikor nem fizet a biztosító?

A CASCO esetében is vannak olyan szituációk, amikor nem számíthatunk kártérítésre a biztosítótól. Ilyen például minden olyan sérülés, ami nem baleseti jelleggel keletkezett, például műszaki meghibásodás, alkatrészleválás, anyaghiba. A súlyos gondatlanságból elkövetett vagy szándékosan okozott baleset szintén a biztosító mentesülését vonja maga után. Ezen kívül fontos még kihangsúlyozni, hogy az autó üzembentartójának kármegelőzési kötelezettsége van, ami például lopáskár esetén azt jelenti, hogy tilos a jármű pótkulcsát vagy a forgalmi engedélyt az autóban tartani. Ilyenkor ugyanis ezeket át kell adnunk a biztosítónak, és eleshetünk a kártérítéstől, ha az autóval együtt ezeknek is nyoma veszett. Ez csak néhány példa a kizárások közül – ezeket a biztosítási szerződés minden esetben tartalmazza, így érdemes átnézni őket annak érdekében, hogy tudjuk, mire kell odafigyelnünk ezzel kapcsolatban.

Mit jelent a CASCO önrész?

Az autóban keletkezett károk javításának egy részét a szerződőnek kell fizetnie – amikor meghatározzuk az önrészt, tulajdonképpen azt adjuk meg, hogy ez az összeg mekkora legyen. Az önrészt általában egy százalékos értékben és egy konkrét összegben is meghatározzák – a kettő közül mindig a magasabb összeget vonja le a biztosító a kártérítésből. Ez befolyásolja a biztosítási díjat is: minél nagyobb mértékű önrészt határozunk meg, annál alacsonyabb lesz a biztosítási díj, ám baleset bekövetkeztekor is annál nagyobb összeget kell nekünk fizetnünk. Tehát érdemes jól átgondolni, hogy mekkora önrész megfizetését tudjuk vállalni – a megfontolt döntést segíti a Biztosítás.hu CASCO kalkulátora, ahol megtekinthetjük a különböző önrészekhez tartozó biztosítási díjakat. Abban az esetben is fontos szerepet játszik az önrészben meghatározott konkrét összeg, amikor a kár helyreállításának költsége ezt nem haladja meg, ugyanis ilyenkor a biztosítótól nem számíthatunk kártérítésre, nekünk kell fizetnünk a javítást.

Bonus rendszer a CASCO biztosítás esetében

A kötelező biztosításhoz hasonlóan a CASCO esetén is megjutalmaz minket a biztosító a balesetmentes közlekedésért. A biztosítók általában kármentes évek száma alapján adnak kedvezményt a biztosítási díjból. A KGFB bonus-malus rendszerével ellentétben, a CASCO esetében nem egységes a szabályozás, a biztosítók maguk határozhatják meg a bonus rendszer feltételeit.

A CASCO szerződés időtartama

Ha határozatlan időtartamra kötünk szerződést, úgy ez évente automatikusan megújul, nem szükséges minden évben újra megkötni. Azonban, ha szeretnénk kedvezőbb, vagy igényeinkhez közelebb álló új szerződést kötni, a régi szerződés felmondását és a biztosítóváltást a biztosítási évforduló előtt legkésőbb 30 nappal megtehetjük. CASCO-t határozott időre is köthetünk, ekkor értelemszerűen a meghatározott időtartam végéig érvényes a szerződésünk. Ez azoknak lehet jó megoldás, akik nem rendelkeznek teljes körű CASCO-val, és egy hosszabb autós utazás esetén szeretnék arra az időre teljes biztonságban tudni autójukat.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.