CASCO BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR
CASCO kalkuláció új és használt autóra

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Lopás CASCO: megfelelő védelem lopáskárok esetére

Az autó az egyik legértékesebb vagyontárgyunk, ezért érthető, ha aggódunk, hogy esetleg eltulajdoníthatják tőlünk. Egy ilyen helyzet nemcsak anyagi szempontból kellemetlen, a jelentős veszteség miatt lelkileg is megterhelő lehet. Éppen ezért nagyon fontos előre gondolnunk erre a kockázatra: lopás CASCO-val biztosíthatjuk autónkat ez ellen. Milyen helyzetekben és milyen feltételek mellett kaphatunk kártérítést, ha rendelkezünk ilyen biztosítással? Mikor nem fizet a biztosító? Mutatjuk, mit kell tudni erről!

Ellopták az autómat, mit tegyek?

Ha egy ilyen nem várt esemény részesei leszünk, hirtelen nem is tudjuk, hogy kihez forduljunk segítségért, és milyen lépéseket tegyünk. Az első és legfontosabb: győződjünk meg róla, hogy valóban lopás történt-e. Gondoljuk át, ki férhetett hozzá a kulcsokhoz, hiszen lehet, hogy csak egy családtagunk vette kölcsön az autót a tudtunk nélkül. Az is előfordulhat, hogy szabálytalanul parkoltunk, és a járművet elszállították. Ha mindezeket kizártuk, tegyünk feljelentést a rendőrségen – a lopás észlelését követően általában 2 napunk van ezt megtenni azon a területileg illetékes rendőrkapitányságon, amely térségben ellopták az autót. Ekkor igazolnunk kell, hogy mi vagyunk a jármű tulajdonosai, ezért az ehhez szükséges iratokat vigyük magunkkal. Az itt kapott jegyzőkönyvvel fordulhatunk a biztosítóhoz, amennyiben rendelkezünk lopásra vonatkozó biztosítással.

Casco biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze és válassza ki nálunk CASCO biztosítását!

Díjszámítás »

Hogyan köthetünk CASCO-t lopásra?

A lopás kockázata azon autótulajdonosoknál a legmagasabb, akik gyakran parkolnak az utcán vagy egyéb őrizetlen helyeken. Ha teljes körű CASCO biztosítást kötünk, a töréskárok, üvegtörés, és elemi károk mellett lopáskárra is bebiztosítjuk járművünket. Ha viszont attól tartunk leginkább, hogy eltulajdonítják autónkat, vagy nincs lehetőségünk a teljes körű biztosítást választani, dönthetünk úgy, hogy csak lopás CASCO-t kötünk, amelynek a díja a teljes körű CASCO-hoz képest alacsonyabb. A biztosításkötéshez érdemes igénybe vennünk a Biztosítás.hu CASCO kalkulátorát, ahol több biztosító ajánlatát hasonlíthatjuk össze – a szükséges adatok megadása után az ajánlati oldalon a többitől különválasztva megtaláljuk a lopáskárra köthető CASCO ajánlatokat is.

CASCO lopás ellen – ilyen esetekben kaphatunk kártérítést

Súlyos anyagi károkat okozhat, ha lopás, vagy esetleg rablás következtében eltulajdonítják autónkat, és nem rendelkezünk megfelelő biztosítással. Azonban nem csak ezért érdemes lopás CASCO-val biztosítani járművünket: ha feltörik az autót, és ellopják a rádiót, vagy valamelyik külső alkatrésznek – például tükrök – veszik nyoma, bizonyos biztosítások esetén ilyenkor is számíthatunk kártérítésre. Fontos kihangsúlyozni, hogy kizárólag a gyári alkatrészekre terjed ki a biztosítás, az utólag beszerelteket külön kell biztosítanunk. Ha ellopják az autónkat, és az sérülésekkel kerül vissza hozzánk, vagy a lopás meghiúsul, de közben a jármű megsérül, szintén jól jön a lopás CASCO, ugyanis ilyen helyzetekben is kaphatunk kártérítést. A kárrendezés az autó úgynevezett kárkori értéke alapján történik, tehát valószínűleg alacsonyabb összegű kártérítésre számíthatunk, mint amennyiért vásároltuk a járművet. Továbbá ne feledjük, hogy a biztosító lopás CASCO esetén is a szerződéskötésnél meghatározott önrész levonásával téríti meg a kárt.

Mikor nem fizet a biztosító?

A jármű üzembentartójának kármegelőzési kötelezettsége van, éppen ezért, amennyiben nem teszünk eleget ennek a kötelezettségnek, a biztosítótól nem számíthatunk kártérítésre. Ha nem zárjuk be megfelelően az autót, nyitott ablakokkal hagyjuk a parkolóban, vagy a kulcsokat olyan helyen hagyjuk, ahol illetéktelenek hozzáférhetnek, elesünk a biztosítói segítségtől. Ezekre biztosan fény derül a káreset alapos vizsgálatánál, ezért ajánlott mindig kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésre. Ezen kívül tilos a pótkulcsot, a forgalmi engedélyt, és a jármű egyéb papírjait az autóban tartani, ugyanis ezeket lopáskár esetén gyakran le kell adnunk a biztosítónak. Amennyiben egy autóban hagyott telefon vagy laptop tűnik el, úgy szintén nem fizet a biztosító, hiszen ezekre az eszközökre nem terjed ki a biztosítás – ez akkor is így van, ha nem látható helyen hagyjuk értékeinket. Autólopás esetén a benne felejtett értéktárgyakra nem kapunk kártérítést, kivéve, ha ezek is külön biztosítva vannak. Ha mindenképp az autóban kell hagynunk valamit, gondoskodjunk arról, hogy kívülről ne legyen látható, ezzel csökkentve a jármű feltörésének kockázatát.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.