CASCO BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR
CASCO kalkuláció új és használt autóra

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

CASCO külföldre: más országban is érvényes a biztosítás?

Jóllehet, a CASCO biztosítás megkötése nem kötelező, ám nagyon ajánlott megfontolni ezt a lehetőséget, ezzel ugyanis teljes körű védelmet teremthetünk autónknak. Ha Magyarországon szeretnénk igénybe venni a CASCO biztosítás segítségét, egyszerűbb dolgunk van, viszont nem biztos, hogy mindenki számára egyértelműek az ezzel kapcsolatos szabályok külföldi káresemény bekövetkeztekor. Vajon a CASCO külföldre is érvényes? Nézzük, hogyan intézhetjük külföldről a kárrendezést!

Érvényes a CASCO külföldi utazáshoz is?

Ha az Európai Gazdasági Térség és a Zöldkártya Rendszer valamely tagországában kárt okozunk, a kötelező biztosításunk megtéríti a vétlen sofőr kárait. De mi történik a mi autónkban keletkezett sérülésekkel? Ha mi okozunk balesetet vagy a kárt okozó sofőr elhajt, nem támaszkodhatunk a KGFB-re – ilyenkor a CASCO biztosítás nyújt segítséget. Általában az európai országokban érvényes a CASCO, ám fontos kihangsúlyozni, hogy nincs erre vonatkozó egységes szabályozás, az egyes társaságoknál eltérő lehet a biztosítás területi hatálya. Tehát a CASCO külföldre is érvényes, ha az adott országra kiterjed a biztosításunk – erről a szerződési feltételekből tájékozódhatunk. Ilyen esetben nem szükséges külön az utazás idejére CASCO-t kötni.

Casco biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze és válassza ki nálunk CASCO biztosítását!

Díjszámítás »

Külföldön szenvedtem kárt – mi a teendő?

Fontos, hogy mindig legyen kéznél a biztosító elérhetősége, amit szükség esetén hívni tudunk. Ha külföldön szenvedünk kárt, értesítenünk kell erről a biztosítót, akinek a külföldi megbízottja felméri a kár mértékét, és intézkedik a szükséghelyreállítás vagy a hazaszállítás ügyében. Külföldön csak olyan mértékben állítják helyre a károkat, hogy az autó ismét üzemképessé váljon (amennyiben ez lehetséges), a teljes kárrendezés a hazaérkezést követően történik. Attól függően, hogy milyen kiegészítőkkel szereljük fel biztosításunkat, a biztosító utólag a hazautazásunkat is megtérítheti. Ezért is hasznos egy online összehasonlító portál segítségét igénybe venni a biztosításkötéshez: a Biztosítás.hu-n igényeinkre szabott CASCO-t köthetünk, amellyel valóban azokra a kockázatokra biztosítjuk be magunkat, amelyekre szeretnénk.

CASCO külföldre – ne induljunk útnak gépjármű biztosítás nélkül!

Egyre többen utaznak tudatosan, és akár külföldi, akár belföldi úti célt választanak, utasbiztosítással gondoskodnak a család biztonságos pihenéséről. Autós nyaralás esetén azonban nem elhanyagolható a gépjármű biztosítása sem, ugyanis egy olyan probléma, amit itthon könnyedén megoldunk, külföldön nehézséget jelenthet, bármennyire is gyakorlott vezetők vagyunk. Balesetet okozunk és összetörik az autó, a kárért felelős sofőr elhajt, egy jégverés megrongálja a fényezést… ez csak néhány azon esetek közül, amikor a CASCO biztosítás segítségünkre lehet külföldön is. Ilyen és ehhez hasonló esetek bárkivel megtörténhetnek, és komoly anyagi vagy akár lelki terheket róhatnak ránk. A CASCO külföldi utazáshoz is hasznos segítség, viszont ne felejtsük el, hogy csak balesetből eredő töréskárokra, valamint lopáskárra, üvegtörés esetére, és elemi károkra nyújt fedezetet. Ebbe tehát nem tartozik bele a műszaki meghibásodás, éppen ezért érdemes külön erre is bebiztosítani a járművet: ezt egy utasbiztosítás mellé választható gépjármű assistance szolgáltatással tehetjük meg, így akkor sem kell aggódnunk, ha útközben lerobban az autó.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.