Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Gépjármű assistance biztosítás – legyen biztonságos az autós utazás!

A család biztonságos nyaralásáról utasbiztosítással gondoskodhatunk, de az autó védelméről sem szabad megfeledkeznünk – senki nem szeretné átélni azt, hogy a jól megérdemelt nyaralást beárnyékolja a jármű meghibásodása. Utasbiztosításunk mellé választhatunk úgynevezett gépjármű assistance biztosítást, így nem kell aggódnunk a javítás anyagi következményei miatt. Nézzük, mikor jöhet jól, és hogyan köthetünk assistance biztosítást!

Mi a gépjármű assistance biztosítás?

Külföldi és belföldi utazáshoz egyaránt érdemes utasbiztosítást kötni, ugyanis ezzel gondoskodhatunk az utazók és a poggyász védelméről. Ha autóval utazunk, gondolnunk kell ezen kívül a jármű meghibásodására is: mit tehetünk, ha a nyaralás ideje alatt lerobban az autó? Egy ilyen esemény könnyen felülírhatja terveinket, akár a nyaralás meghiúsulásához is vezethet. Ennek elkerülése érdekében köthetünk autó assistance biztosítást utasbiztosításunk mellé. Ha ezzel felszerelkezve indulunk útnak, baj esetén akár azonnali segítséget kaphatunk a biztosítótól, és elkerülhetjük, hogy füstbe menjen a nyaralás.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Erre nyújt fedezetet az assistance biztosítás

Attól függően, hogy milyen utasbiztosítást kötünk, a gépjármű asszisztencia szolgáltatás tartalmazhatja a jármű műszaki meghibásodása esetén a javítási és/vagy elszállítási költségeket, az utazóknak biztosíthat szállást, fedezheti a haza- vagy továbbutazás költségeit – mindezeket akár külföldön is. Ha rendelkezünk autó assistance biztosítással, a nap 24 órájában hívhatjuk a biztosítót. Baj esetén nagy segítség, ha van kihez fordulnunk, hiszen egy váratlan helyzetben nem biztos, hogy rögtön tudjuk, mit kell tennünk, nem beszélve arról, hogy a felmerülő költségek súlyosan megterhelhetik a családi kasszát. Ami ilyenkor a legfontosabb, hogy a biztosító asszisztencia számát utazás előtt írjuk fel, vagy mentsük el a telefonunkba, és akkor is értesítsük a biztosítót, ha a helyszínen mi magunk intézkedünk.

Így gondoskodhatunk az autó védelméről

Amikor utasbiztosítást kötünk a Biztosítás.hu-n, az úti cél kiválasztása után meg kell adnunk, hogy mivel utazunk: válasszuk ki az autó lehetőségét, majd adjuk meg a jármű korát. Fontos tudni, hogy autó assistance biztosítást 15 évnél idősebb autóra általában nem köthetünk, ám több biztosítónál szigorúbb a szabályozás, és ezt 10 évben határozzák meg. Az erre vonatkozó feltételek tehát biztosítónként eltérhetnek, ezért mielőtt megkötjük a szerződést, mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban tartalmaz gépjármű assisztencia szolgáltatást a választott ajánlat. Ezen kívül érdemes megjegyezni, hogy csak maximum 3,5 tonna össztömegű, érvényes magyar rendszámmal és okmányokkal rendelkező járműveket biztosíthatunk. Ha minden szükséges adatot megadtunk, és eljutottunk a biztosítói ajánlatokig, már nincs más dolgunk, mint kiválasztani az igényeinkhez legközelebb állót, és megkötni a szerződést. A szerződési feltételeket és a terméktájékoztatókat alaposan tanulmányozzuk át, mert az utasbiztosítási ajánlatok között jelentős különbségek lehetnek, ezért fontos meggyőződni arról, hogy valóban olyan biztosítást kötünk, amilyet szeretnénk.

Assistance biztosítás vagy CASCO – melyiket válasszuk utazáshoz?

Ha nyaralni készülünk, és nem rendelkezünk teljes körű CASCO-val, határozott időtartamú CASCO biztosítással is védhetjük autónkat. Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem helyettesíti a gépjármű assistance biztosítást, a kettő között ugyanis jelentős különbségek vannak fedezeti tartalmukat illetően. A CASCO balesetből eredő töréskárok, lopáskár, üvegtörés, és elemi károk eseteiben biztosít védelmet, az autó műszaki meghibásodására nem kapunk kártérítést, ha csak ilyen biztosítással rendelkezünk. A gépjármű asszisztencia biztosításra ezzel szemben minden olyan helyzetben támaszkodhatunk, amikor egy műszaki hiba okoz kellemetlenséget. A CASCO biztosítást is felszerelhetjük autó asszisztencia kiegészítővel, de azt tudni kell, hogy ennek a díja jóval magasabb lehet az utasbiztosításhoz viszonyítva. Utazás előtt érdemes átgondolni, hogy mik azok a káresemények, amelyektől leginkább tartunk, és ennek megfelelően választani gépjármű biztosítást – ha teljes körű védelemre vágyunk, az assistance biztosítás mellé kössünk határozott idejű CASCO-t is.

Emiatt is hasznos az utasbiztosítás belföldre

A belföldi utasbiztosítás sok helyzetben hasznos segítség lehet, például, ha valamiért meghiúsul a nyaralás, ha egy baleset miatt kórházba kerülünk, vagy ha elveszítjük egy értéktárgyunkat. Mindezek mellett az autó műszaki meghibásodására is biztosíthatjuk magunkat, ami belföldön is jól jön az esetleges anyagi következmények elkerülése érdekében. Hazánkban még mindig kevésbé ismert a belföldi utasbiztosítás, ám ha belegondolunk, hogy adott esetben mennyi fejfájástól kímélhet meg minket, világossá válik, hogy érdemes megkötni. Baj esetén az utasbiztosítás értéke felbecsülhetetlen – ne bízzuk tehát a véletlenre, belföldi utazásra is biztosítsuk be magunkat és autónkat!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.