Utasbiztosítás bel- és külföldre

Utasbiztosítás bel- és külföldre

Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Utasbiztosítás online: Bel- és külföldre

Elfelejtette megkötni? Hirtelen kell utaznia? Gyorsan kellene egy biztosítás a nyaraláshoz? Az online utasbiztosítás előnye, hogy a fizetés módjától függően akár az indulás napján is megkötheti, így sorban állás és személyes ügyintézés nélkül tarthatja a kezében a biztosítási kötvényét.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Milyen alapvető szolgáltatásokat nyújt az utasbiztosítás?

A biztosítótársaságok utazási biztosítás szolgáltatásai négy csoportba sorolhatók. Az utasbiztosítások jellemzően baleset- és betegségbiztosítási szolgáltatást, poggyászbiztosítást, asszisztenciaszolgáltatást, illetve egyéb segítségnyújtási szolgáltatásokat is fedeznek.

Az asszisztenciaszolgáltatás keretében telefonon nyújtanak segítséget egészségügyi probléma, vagy baleset esetén. A szolgáltatás keretében felvilágosítást kaphatunk az egészségügyi ellátásunk lehetőségeiről, illetve segítenek a lehető leggyorsabban orvosolni (gyakran a szó szoros értelmében) problémánkat.

A baleset- és betegségbiztosítás utasbiztosítás esetén gyakran összemosódik az asszisztenciaszolgáltatással. Jelen biztosítási formánál ugyanis a betegségünk, balesetünk kapcsán több olyan szolgáltatást kínálnak a biztosítók, melyek inkább asszisztenciának, segítségnyújtásnak mondhatók. Ilyenek például a hozzátartozó értesítése, hozzátartozó kiutazásának finanszírozása, vagy éppen az idő előtti hazautazással járó költségek átvállalása bizonyos esetekben. De ide tartozik a beteg (esetleg holttest) hazaszállítása miatt felmerült költségek kifizetése is. Klasszikus balesetbiztosítási szolgáltatásként a biztosító kártérítést fizet baleseti rokkantság és csonttörés esetén is. Amennyiben a legrosszabb következne be, úgy törvényes örökösünk (vagy külön rendelkezés esetén az általunk kijelölt kedvezményezett) jut hozzá a biztosítási összeghez. A sokféle balesettel és betegséggel kapcsolatos szolgáltatás miatt, szerződéskötés előtt érdemes a feltételekbe belepillantani.

A poggyászbiztosítási modulhoz tartozik az útipoggyászunk sérülése, elvesztése, eltulajdonítása miatti kárunk megtérítése. Egyes utasbiztosítások tartalmazhatnak jogvédelmi szolgáltatást és felelősségbiztosítást is. Előbbi gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés esetén a limit erejéig átvállalja a felmerülő ügyvédi és szakértői költségeket, utóbbi pedig az általunk egy másik félnek okozott károkat téríti meg (pl. egy véletlenül leejtett fényképezőgép) bizonyos önrész megfizetése után.

Általános mentesülések az utasbiztosítás alól, kizárások

A biztosítások "klasszikus" kizárásai (nukleáris sugárzás, háború, zavargás, jogellenes vagy súlyosan gondatlan magatartás, súlyosan ittas állapot, vagy kábítószer hatása miatt, öngyilkosság, vagy annak kísérlete miatt bekövetkezett károk) jelen esetben is érvényesülnek. Miután baleset- és betegségbiztosítási modulok is találhatók a szolgáltatások közt, így tipikusan nem biztosított a versenyszerű sportolás, valamint az extrém sportok. A betegségbiztosításoknál hasonló megfontolások miatt nem biztosított az utazás előtt már meglévő betegség külföldi kezelése, illetve a terhesgondozásra és a szükségessé váló szülészeti ellátásra (a terhesség biztosító által meghatározott hetét követően).

Poggyászbiztosításnál a biztosítók jellemzően kizárják a kockázatból a nemesfémeket, gyűjteményeket, szőrméket, a készpénzt és az azt helyettesítő eszközöket, valamint korlátozottan vállalják a sporteszközöket, ideértve a kerékpárt is. A magas egyedi értéket képviselő tárgyakat szintén nem fogadják kockázatba a biztosítók, igaz, a meghatározásból adódóan az egyes módozatok között itt többszörös különbség is lehet. Figyeljünk oda arra is, hogy egyes eseményeket is kizárhatnak a biztosításból. Ilyen események például az őrizetlenül hagyott tárgyak eltulajdonítása, vagy bizonyos tárgyak gépjármű utasteréből történő eltulajdonítása. Itt is igaz az, ami a szolgáltatásoknál általában: ahány biztosító, annyi szabályzat. Érdemes már a kalkuláció során összehasonlítani az egyes ajánlatokat, így tudatosan választhatjuk ki az utazásunkhoz illő biztosítási terméket, utunk során pedig biztosan nem ér minket kellemetlen meglepetés.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.